Hoe start ik?

Thuis studeren = studeren op je eigen tempo

Een thuisstudie volgen op Thuiscursus.nl is de meest flexibele manier om een erkend diploma te behalen. Met een thuisstudie start je namelijk wanneer het jou het beste uitkomt. Je studeert waar en wanneer je wilt en legt examen af wanneer jij er klaar voor bent.

Behaal je diploma in zes stappen

STAP 1: KIES JE OPLEIDING

Als eerste maak je een keuze uit ons opleidingsaanbod van meer dan 350 opleidingen. Van elk van onze opleidingen is een gratis hoofdstuk beschikbaar, zodat je een goed beeld krijgt van de inhoud van de opleiding. Zo maak je zeker de juiste keuze!

STAP 2: SCHRIJF JE IN

Wanneer je een opleiding hebt gekozen die helemaal bij jou past, vul je het inschrijfformulier in. Je kunt kiezen uit diverse betaalmethoden, zoals overboeking, iDeal en creditcard. Nadat je de betaling hebt voldaan, is je inschrijving voltooid. Binnen de week krijg je jouw lesmateriaal thuisgestuurd. Daarbij heb je recht op één jaar begeleiding van een persoonlijke docent.

STAP 3: NEEM CONTACT OP MET JE DOCENT

Heb je jouw studiemateriaal ontvangen? Neem dan eerst contact op met je docent. Dit doe je via ons online leerplatform. Meld je aan op het platform met de toegangscode die je van ons krijgt toegestuurd en stuur een bericht naar je docent, waarin je jezelf voorstelt en aangeeft hoeveel tijd jij kunt vrijmaken voor de opleiding. Zo kan je docent je studieadvies op maat geven.

STAP 4: START MET JE OPLEIDING!

Vervolgens ga je aan de slag met je opleiding! Je studeert op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Heb je vragen bij de leerstof? Neem dan contact op met je docent! Hij zal je vragen binnen 48 uur beantwoorden. Via het leerplatform kan de docent je ook ondersteunen met extra opdrachten of oefeningen, om zo de leerstof nog beter onder de knie te krijgen.
Een leuk weetje: de gemiddelde student doet 6 à 9 maanden over een opleiding bij Thuiscursus.nl.

STAP 5: LEG JE EXAMEN AF

Bij Thuiscursus.nl bepaal je zelf wanneer je examen doet. Wanneer je denkt dat je er klaar voor bent, maak je een afspraak met ons secretariaat, zodat wij jouw examen kunnen voorbereiden. Hierin zijn we heel flexibel: je kunt je examen bijna elke werkdag afleggen bij ons in Amsterdam of in Breda. Het examengeld zit in de prijs inbegrepen. Ben je niet geslaagd voor het examen? Dan mag je gratis een herexamen afleggen. Je hebt tot vijf jaar na inschrijving van je cursus recht om examen af te leggen!

STAP 6: JE DIPLOMA!

Ben je geslaagd voor je examen? Dan sturen we je zo snel mogelijk je diploma toe. Al onze diploma’s zijn erkend en hebben een grote meerwaarde voor je cv. Je kunt er direct mee aan de slag als werknemer of starten als zelfstandige.

Wil je je kennis nog verder uitbreiden en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Informeer dan zeker bij je opleidingsconsulente naar een vervolgopleiding die bij jou past.

Veelgestelde vragen Contact

Maak werk van je opleiding!