Sport/Sportmanagement

Sportmanagement

Wil jij de sporttalenten van de toekomst managen? Wil jij topsporters vertegenwoordigen en begeleiden? Dan hebben wij de cursussen die jij nodig hebt! De opleidingen uit het subthema Sportmanagement zorgen ervoor dat jij helemaal klaar bent om de kampioenen van volgend jaar te managen.

Ga voor een cursus Sportmanagement om een expert te worden in alle facetten van het sportmanagement. Als dat te breed is kan je je ook toespitsen op een bepaald domein met de cursussen Sportmarketing, Sportrecht of Sportjournalistiek. Kies de cursus die bij jouw ambities past en maak je droom waar!

waar en wanneer je wil

up-to-date cursusmateriaal

praktijkgericht en effectief

voor echte sportfreaks

sportmanagement van a tot z

geen voorkennis nodig

klaar en duidelijk uitgelegd

alles over sportmanagement

op maat gemaakte cursussen

persoonlijke begeleiding


allCoursesWithinSubtheme Sportmanagement

Sportmanagement

Sportmanagement

Sportmanagement, cpProfessionWithFuture

Wil jij jouw passie voor sport combineren met jouw talent voor management?

availableVia

Sportmanagement

Sportmarketing

Sportmarketing, cpProfessionWithFuture

Combineer je passie voor sport met je talent voor marketing.

availableVia


beSureOfYourFuture

Maak van elk sportmerk een wereldwijde hype en van elk team de publieksfavoriet. Tijdens deze cursussen ontdek je hoe je een team, sporter of sportmerk naar de top begeleidt. Met een diploma in sportmanagement ga je aan de slag als sportmanager of eventmanager. Wanneer jij deze opleiding hebt afgerond weet jij alle geheimen van het vak. Ga ervoor als zelfstandige of solliciteer vol vertrouwen met je gloednieuwe diploma.

De job van sportmanager is niet voor iedereen weggelegd. Je moet echt leven voor sport, want je gaat er dag in, dag uit mee bezig zijn. Het is allesbehalve een routinejob, je moet zeer flexibel kunnen zijn. Vaak moet je op reis gaan, of evenementen organiseren. Geen enkele dag is hetzelfde. Maar dat is ook het leuke aan de job, vind ik. Als dit je niet afschrikt en je denkt dat je het in je hebt om een succesvolle sportmanager te worden, dan zou ik zeggen: Just do it! - employerSpeaks

Sportmanagement

trendsCapitalized

Een vorm van sport die nog niet zo bekend is bij de grote massa maar die wel enorm aan het opkomen is, zijn de eSports. Dat zijn competities tussen gamers, die het voor prijzengeld tegen elkaar opnemen. Ook zij hebben vaak een manager nodig om hen te ondersteunen. Er wordt geschat dat er wereldwijd meer dan 250 miljoen eSports fans zijn. Een gigantische markt dus!

Sportmanagement, hundredPercentOfTheTime

Decennialang was de sportsector voornamelijk een mannelijk domein. Maar met de veranderingen in de maatschappij wordt ook de sportindustrie sterk door elkaar gehaald. Net als veel andere industrie├źn heeft de sportwereld te maken met een toenemende doelgroepsegmentatie. Daarmee moet bij sportmarketing en -management zeker rekening gehouden worden.

Ik volgde de cursus Sportmarketing en ging aan de slag bij een internationaal sportgoederenbedrijf. Ik vind mijn job super; dagelijks kom ik in contact met topsporters om sponsoring te regelen en ik kan echt mijn eigen ding doen. Ik vind het heerlijk om elke dag met sport bezig te zijn. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Deze cursussen zijn perfect voor iedereen die graag dagelijks professioneel bezig wil zijn met sport en topsporters. Stuk voor stuk komen de opleidingen uitstekend van pas om jou te leren hoe je sporters kan helpen met hun management en marketing. Een goede manager is een must voor elke topsporter, zodat die zich kan focussen op zijn prestaties.

niceToKnowHeader

  • Een sportmanager doet tegenwoordig veel van zijn werk online. Een groot onderdeel van het managen is namelijk de marketing. En marketing gebeurt vooral online. Een cursus marketing is dus altijd mooi meegenomen.
  • Niet alle sportmanagers werken voor professionele teams. Ook amateurclubs en schoolploegen hebben vaak nood aan een goede manager.
  • Een groot deel van de job van een sportmanager is netwerken. Een stevig en betrouwbaar netwerk opbouwen is essentieel en zorgt voor succesvol management.