Sport /Sportprestaties

Sportprestaties

Het ultieme doel van elke sportcoach is de prestaties te verbeteren van de sporters die ze begeleiden. Deze cursussen leren je exact hoe je dat doet door hen professioneel te begeleiden met hun voeding en hun mentale gezondheid. Je leert de kneepjes van het vak van professionele docenten die al jarenlang ervaring hebben in hun veld. Ontdek hoe jij aan de slag kan gaan als sportcoach.

In de cursus Sportvoedingsadviseur leer je alles over de energiebehoefte en het energieverbruik van het lichaam tijdens het sporten. Je ontdekt welke factoren hier een invloed op kunnen hebben en hoe de energieopname in zijn werk gaat. Op die manier leg je de basis voor een evenwichtige en gezonde voeding, die sporters toch voldoende energie geeft om voluit te gaan.

In de cursus Sportpsychologie worden verschillende domeinen behandeld. Je leert hoe je elke sporter motiveert, hoe je ervoor zorgt dat ze zich kunnen concentreren, welke emoties en gevoelens ze doormaken en nog veel meer. Je krijgt alle coachingstechnieken aangeleerd die je nodig hebt om elke sporter te motiveren.

persoonlijke begeleiding

op maat gemaakt

betere sportprestaties

klaar en duidelijk uitgelegd

geen voorkennis nodig

voor beginners en experts

up-to-date cursusmateriaal

praktijkgericht

voor echte sportfanaten

de psychologie achter sporten


allCoursesWithinSubtheme Sportprestaties

sportprestaties

Performance Coach

Performance Coach, cpProfessionWithFuture

Behaal jouw beroepsdiploma! Word Conditietrainer in 6 maanden

availableVia

sportprestaties

Sportdranken en Supplementen

Sportdranken en Supplementen, geef sporters gespecialiseerd en toegepast voedingsadvies

Leer je eigen sportdranken en -repen maken.

availableVia

sportprestaties

Sportpsychologie Basis

Sportpsychologie Basis, cpProfessionWithFuture

Zet je passie voor sport en bewegen nu om in een carrière als Sportpsycholoog.

availableVia

sportprestaties

Sportvoedingsadviseur

Sportvoedingsadviseur, cpProfessionWithFuture

Wil jij mensen helpen om hun voeding te matchen met hun sportieve bezigheden?

availableVia


beSureOfYourFuture

Harder, better, faster, stronger. Voor veel sporters is hét doel hun prestaties te verbeteren. Dankzij deze cursussen weet jij als coach hoe je hen daarbij begeleid, wat hun goals ook zijn. Het is een essentiële skill voor professionele sportcoaches en PTs. Het vereist expertise van het lichaam, de geest en voedingsleer. Combineer jouw kennis van deze drie vakken en zorg ervoor dat jouw sporters het maximum uit hun sportprestaties halen.

Het uiteindelijke doel van een sportcoach is uiteraard de sportprestaties te verbeteren van de personen die hij/zij begeleidt. Dat is de reden waarom mensen naar een sportcoach komen en dat zou altijd de focus moeten zijn. Het is belangrijk dat sportcoaches weten hoe dat ze dat aanpakken en het ook echt in praktijk kunnen brengen! - employerSpeaks

sportprestaties

trendsCapitalized

Dankzij bepaalde apps en accessoires zoals smartwatches is het tegenwoordig makkelijk om bij te houden hoe het lichaam reageert op een workout of trainingssessie. Je kan je hartslag, aantal stappen, uithoudingsvermogen, snelheid en meer eenvoudig tracken. Zo kan je identificeren wat je werkpunten zijn en je vooruitgang bijhouden.

Sportprestaties, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elk aspect van het leven, heeft technologie ook in de sportwereld een belangrijke plaats tegenwoordig. Er zijn tal van apps waarmee je jouw calorie-inname kan bijhouden of waarmee je voedingsschema's kan opstellen. Het is zeker de moeite waard je te verdiepen in de apps en uit te testen welke voor jou goed werken.

Ik volgde de cursussen Sportpsychologie en Sportvoeding. Voor mij volstond dat om aan de slag te gaan als sportcoach. Ik ben al jaren passioneel bezig met fitnessen, dus de meeste technieken en de anatomie had ik al onder de knie. Alleen de kennis over voeding en de psychologie achter het sporten ontbraken nog. Dankzij de cursussen heb ik ook die aspecten gemeesterd en ben ik succesvol kunnen starten als freelance sportcoach. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Deze cursussen zijn perfect voor iedereen die graag professioneel wil werken met topsporters. Stuk voor stuk komen de opleidingen uitstekend van pas om jou te leren hoe je sporters kan helpen. En dat is een essentiële skill voor elke sportcoach. 

niceToKnowHeader

  • Een belangrijk onderdeel van coaching is vertrouwen opbouwen met de personen die je coacht. Daarom is het meer dan alleen kennis over sport en het lichaam hebben, je moet ook weten hoe je hen motiveert en een vertrouwensband opbouwt.
  • Iedere sporter vereist een andere aanpak. Wat voor de ene motiverend werkt, kan voor iemand anders een averechts effect hebben. Stel vragen en leer je sporter goed kennen om te weten welke aanpak de beste resultaten gaat opleveren.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0