Sport/Sportverzorging

Sportverzorging

Topsport gaat onvermijdelijk gepaard met lichamelijke moeilijkheden. In onze cursussen Sportverzorging leer jij hoe je die problemen doeltreffend kan oplossen en aan de slag kan gaan als coach. Door alles te leren over anatomie, fysiologie, revalidatie en taping heb jij een brede medische kennis die je in staat stelt topsporters van elk niveau te helpen. Zo zorg jij ervoor dat ze blessures kunnen vermijden, je maakt van elke revalidatie een eitje. Schrijf je nu in en help binnenkort topsporters en atleten uit de nood.

persoonlijke begeleiding

op maat gemaakte cursussen

allerlei opties

klaar en duidelijk uitgelegd

geen voorkennis vereist

voor beginners en experts

up-to-date cursusmateriaal

praktijkgericht

voor echte sportfanaten

sportfysiologie van a tot z


allCoursesWithinSubtheme Sportverzorging

Sportverzorging

Sportfysiologie

Sportfysiologie, cpProfessionWithFuture

Leer alles over het opstellen en verbeteren van trainingsschema’s voor betere resultaten.

availableVia

Sportverzorging

Sportrevalidatie Coach

Sportrevalidatie Coach, cpProfessionWithFuture

Met onze thuisstudie Sportrevalidatie Coach leer jij snel de kneepjes van het vak.

availableVia


beSureOfYourFuture

Hoe goed je ook let op je houding. Hoe intensief je ook stretcht voor en na het sporten. Vroeg of laat overkomt het elke sporter: je hebt een blessure opgelopen. Vaak zijn ze onvermijdelijk. Gelukkig zijn we tegenwoordig al ver gekomen in het behandelen van die blessures. Er zijn een heleboel methodes om lichamelijke klachten doeltreffend aan te pakken. Tijdens deze cursussen leer jij alles over die methodes, hoe en wanneer je ze toepast, en waarom ze zo doeltreffend zijn. Met die kennis en ervaring ga jij zonder problemen aan de slag bij het begeleiden van sporters.

Sportverzorging is een essentieel onderdeel van de sportsector. Bij ons fitnesscentrum hebben we enkele vaste verzorgers die onze klanten helpen wanneer ze lichamelijke klachten hebben. Wanneer we iemand nieuw aannemen is een diploma van jullie school altijd een bewijs dat ze kennis van zaken hebben en een goede aanwinst zullen zijn. - employerSpeaks

Sportverzorging

trendsCapitalized

Dankzij bepaalde apps en accesoires zoals smartwatches is het tegenwoordig makkelijk om bij te houden hoe het lichaam reageert op een workout of trainingssessie. Je kan je hartslag, aantal stappen, uithoudingsvermogen, snelheid en meer eenvoudig tracken. Zo kan je identificeren wat je werkpunten zijn en je vooruitgang bijhouden.

Sportverzorging, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elk aspect van het leven, heeft technologie ook in de sportwereld een belangrijke plaats tegenwoordig. Er zijn tal van apps die je sportprestaties bijhouden of waarmee je sportschema´s in kan opstellen. Het is zeker de moeite waard je te verdiepen in de apps en uit te testen welke voor jou goed werken.

In het middelbaar waren lichamelijke opvoeding en biologie mijn twee favoriete vakken. Het spreekt dan ook voor zich dat ik iets zou doen in de sportsector. Ik besloot enkele cursussen te volgen rond Sportverzorging. Na mijn diploma's te behalen ben ik bij een fitnesscentrum aan de slag gegaan. Voor mij is dit echt een droomjob; elke dag is anders en ik werk voortdurend met mensen die even gepassioneerd met sport bezig zijn als ik. Heerlijk! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Al onze sportopleidingen zijn tegenwoordig zeer populair. Mensen hechten steeds meer belang aan hun lichamelijke gezondheid. Daardoor is er nood aan goed opgeleide begeleiders die gespecialiseerd advies kunnen geven. Dankzij onze cursussen kan iedereen zich volledig toeleggen op een professionele opleiding en het maken in de sportverzorgingssector.

niceToKnowHeader

  • Sporten heeft enorm veel positieve effecten op het lichaam. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, houdt het gewicht op peil, verlaagt bloeddruk, maakt mensen krachtiger, zorgt dat ze flexibeler worden en het vermindert stress.
  • Het is echter belangrijk dat er op de juiste manier gesport wordt en wanneer lichamelijke problemen en blessures zich voordoen, moeten ze snel en efficiënt behandeld worden. Anders kunnen er blijvende letsels ontstaan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-