Fotografie & Media/Studiofotografie

Studiofotografie

Wil je meer leren over fotograferen met behulp van studiolampen en flitsers? Wil je leren fotograferen in een professionele fotostudio? Breid je vaardigheden dan verder uit naar de studio en leer kwaliteitsvolle portretten maken met je digitale camera.

Je ontdekt alle technieken die je nodig hebt om prachtige kunstwerkjes van je beelden te maken. Veeg je lens maar schoon en maak je klaar voor een flitsende carrière in de fotostudio! Ontdek alle opleidingen in het subthema Studiofotografie

flexibele opleidingen

persoonlijke begeleiding

boordevol tips & tricks

met digitaal leerplatform

geen voorkennis nodig

op maat gemaakte cursussen

essentieel voor elke fotograaf

voor hobbyfotografen of pro's

les van experten

up-to-date lesmateriaal


allCoursesWithinSubtheme Studiofotografie

Studiofotografie

Huwelijksfotografie

Huwelijksfotografie, cpProfessionWithFuture

Wil jij anderen gelukkig maken met jouw foto's van hun mooiste momenten?

availableVia

Studiofotografie

Portretfotografie

Portretfotografie, cpProfessionWithFuture

Wil jij weten hoe je met de juiste lichtinval, compositie een innemend beeld creëert?

availableVia


beSureOfYourFuture

Met je diploma op zak beschik je over alle nodige skills om professionele foto's te maken in een fotostudio. Je kan variëren met belichting, achtergrond en compositie alsof het kinderspel is. Je kan bijverdienen als fotograaf door jezelf ook in studiofotografie te verdiepen, of je start als zelfstandig studiofotograaf. Jij bepaalt! Neem snel een kijkje tussen de opleidingen in het subthema Studiofotografie.

Het werken met een flitsinstallatie in een professionele fotostudio is wel wat anders dan het fotograferen bij natuurlijk licht. Daglicht is namelijk absoluut niet constant en wisselt de gehele dag door. In een studio werk je met studioflitsers en daar heb je belichting voor nodig. Dankzij de opleidingen van het Centrum voor Avondonderwijs en het Centrum voor Afstandsonderwijs doe je de juiste kennis op om als fotograaf aan de slag te gaan! - employerSpeaks

Studiofotografie

trendsCapitalized

Tegenwoordig is flitslicht erg mainstream: hard, onflatterende lichteffecten zijn hot. Zulk amateuristisch aandoend licht geeft elk beeld een zekere ‘edge’, alsof de foto genomen is om vier uur ’s ochtends na een lange nacht feesten. Vaak zijn de foto's echt geconstrueerd om het effect zo te krijgen. Nog een gevolg van de sociale media: foto’s worden meer en meer met elkaar gecombineerd in tweeluiken, drieluiken of heuse collages. Deze trend merk je zowel online als in print.

Studiofotografie, hundredPercentOfTheTime

De ontwikkelingen in de fotografie gaan enorm snel. Hoe fotograferen we over 10 jaar? Welke camera's gebruiken we dan? Ondertussen zijn er al heel wat nieuwe soorten camera's op de markt! Drones zijn steeds beter en goedkoper. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je hierin te verdiepen zodat je prachtige beelden vanuit de lucht kan maken.

Ik ben al enkele jaren een fotograaf, maar vond dat ik nog heel wat bij te leren had. Ik beschikte namelijk niet over de juiste kennis om met studiomateriaal te werken. Ik ging op zoek naar een geschikte opleiding om mijn vaardigheden als fotograaf te verbeteren. Zo kwam ik uit bij het Centrum voor Afstandsonderwijs. Ik had de mogelijkheid om thuis te studeren, goedkoop en met als eindresultaat het juiste certificaat. Ondertussen heb ik mijn eigen fotostudio opgericht. De opleiding was echt de opstap van een nieuwe carrière! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Fotograferen in een studio is een heel aparte ervaring. In zo´n gecontroleerde omgeving ben jij heer en meester over de belichting, de compositie, het camerastandpunt en de achtergrond. In deze opleiding leer je hoe je speelt met die elementen om de meest strakke en heldere foto´s te trekken. Ideaal voor gebruik op websites, in grote fotokaders, in reclamefolders, op sociale media en nog zoveel andere plekken! Bovendien heb je geen enkele voorkennis nodig!

niceToKnowHeader

  • Meer dan 90% van de creatieve professionals wereldwijd gebruikt Adobe Photoshop.
  • De eerste digitale camera werd in 1975 uitgevonden door Steven Sasson en woog 3.6 kilogram.
  • In oude foto's wordt bijna nooit gelachen omdat het poseren soms enkele uren duurde.
  • Een studiolicht is dieper dan dat van een camera, waardoor je een natuurlijker resultaat krijgt.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0