Fotografie & Media/Modelfotografie

Modelfotografie

Kan je al aardig overweg met je spiegelreflexcamera en wil je je verder specialiseren in portretten? Maak dan je plaatje compleet met een opleiding uit de subcategorie Modelfotografie. Je combineert technische en sociale skills, een mix die je sowieso succes oplevert!

flexibele opleidingen

waardevol diploma

les van experten

met digitaal leerplatform

boordevol tips & tricks

alles over modelfotografie

geen voorkennis nodig

voor hobbyfotografen of pro's

persoonlijke begeleiding

praktijkgerichte opleidingen


allCoursesWithinSubtheme Modelfotografie

Modelfotografie

Huwelijksfotografie

Huwelijksfotografie, cpProfessionWithFuture

Wil jij anderen gelukkig maken met jouw foto's van hun mooiste momenten?

availableVia

Modelfotografie

Portretfotografie

Portretfotografie, cpProfessionWithFuture

Wil jij weten hoe je met de juiste lichtinval, compositie een innemend beeld creëert?

availableVia


beSureOfYourFuture

Ben je fotograaf en kan je al goed overweg met je spiegelreflexcamera? Dan heb je met een diploma in modelfotografie heel wat nieuwe carrièrekansen en jobmogelijkheden. Je kan gaan werken voor een fotograaf, foto's maken voor particulieren en/of bedrijven, of starten als zelfstandige in modelfotografie.

Het werken met een flitsinstallatie in een professionele fotostudio is wel wat anders dan het fotograferen bij natuurlijk licht. Daglicht is namelijk absoluut niet constant en wisselt de gehele dag door. In een studio werk je met studioflitsers en daar heb je belichting voor nodig. Om dit zo goed mogelijk te kunnen instellen, heb je toch professionele achtergrond nodig. Dankzij de opleidingen van het Centrum voor Avondonderwijs en het Centrum voor Afstandsonderwijs doe je de juiste kennis en basis op die jij nodig hebt. - employerSpeaks

Modelfotografie

trendsCapitalized

Als fotograaf wil je uiteraard je eigen stijl ontwikkelen en in het beste geval beelden voor de eeuwigheid maken. Toch is het ook goed om te weten wat er vandaag zoal leeft in de wereld van de fotografie. Wat is op dit moment 'hot and happening'? Tegenwoordig is flitslicht erg mainstream: hard, onflatterende lichteffecten zijn hot. Zulk amateuristisch aandoend licht geeft elk beeld een zekere ‘edge’, alsof de foto genomen is om vier uur ’s ochtends na een lange nacht feesten. Vaak zijn de foto's echt geconstrueerd om het effect zo te krijgen.

Modelfotografie, hundredPercentOfTheTime

Een van de grote trends in fotografie op dit moment is de focus op echtheid. Wat voor fotografie je ook doet, het is belangrijk dat je het leven afbeeldt zoals het is. Voorbeelden daarvan zijn het afbeelden van sociaal activisme, authentieke foto's van trouwfeesten, raw beelden en atypische schoonheid.

Ik fotografeer al enkele jaren, maar mijn foto's van mensen vond ik altijd ondermaats. Ik ging op zoek naar een geschikte opleiding om mijn vaardigheden als fotograaf te verbeteren. Zo kwam ik uit bij het Centrum voor Avondonderwijs. Ik had de mogelijkheid om thuis te studeren, goedkoop met als eindresultaat het juiste certificaat. Ik heb me toen meteen ingeschreven. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Het grote verschil met opleidingen rond modelfotografie is dat je vrijer bent in je keuze en concept. Je foto kan een bepaalde emotie uitstralen, of je plaatst je model bewust in een omgeving om een specifiek verhaal te vertellen. Je creativiteit kent geen grenzen zolang je het maar in goed overleg met je model doet.

niceToKnowHeader

  • Meer dan 90% van de creatieve professionals wereldwijd gebruikt Adobe Photoshop.
  • De eerste digitale camera werd in 1975 uitgevonden door Steven Sasson en woog 3.6 kilogram.
  • In oude foto's wordt er bijna nooit gelachen omdat omdat het poseren soms enkele uren duurde.
  • De eerste zogenaamde foto werd gemaakt in 1826 en nam ongeveer 8 uur in beslag.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0