Fotografie & Media/Leren fotograferen

Leren fotograferen

Ben je gek van fotografie en wil je je foto's graag een professionele touch geven, of heb je net een nieuwe fotocamera gekocht en wil je graag alles uit je toestel halen? In ons aanbod van het subthema Leren fotograferen vind je alle cursussen terug die je nodig hebt om een succesvolle digitale fotograaf te worden.

Groei met deze opleidingen uit het subthema Leren fotograferen uit van beginner tot een professioneel fotograaf! Je leert op een praktijkgerichte manier je zelfgemaakte foto's en video's digitaal bewerken met Photoshop of After Effects. Dankzij de goede raad van een doorwinterd fotograaf en de uitdagende oefeningen zal je snel vooruitgang merken Je ontdekt alle technieken die je nodig hebt om prachtige kunstwerkjes van je beelden te maken. Ontdek snel de opleidingen in het subthema.

flexibele opleidingen

waardevol diploma

met digitaal leerplatform

persoonlijke begeleiding

les van experts

geen voorkennis nodig

vol tips & tricks

keuze uit meerdere tools

voor elke fotograaf

voor hobbyfotografen of pro's


allCoursesWithinSubtheme Leren fotograferen

Leren fotograferen

Fotografie - Basis

Fotografie - Basis, cpProfessionWithFuture

Flits! Wil jij weten hoe je jouw fotografievaardigheden kunt perfectioneren?

availableVia


beSureOfYourFuture

Met een opleiding uit de subcategorie Leren fotograferen kan je ontzettend veel kanten uit. Je kan aan de slag als zelfstandig fotograaf, werken als fotograaf bij een krant, magazine, pers-of communicatiebureau of misschien wel als freelancer die klanten overtuigt met trefzekere beelden! Ook in de ruimere creatieve sector kan je aan de slag: verschillende reclamebureaus doen beroep op de professionele diensten van onze afgestudeerden. De keuze is aan jou! Maak van je passie je beroep en neem snel een kijkje tussen onze opleidingen.

Door de betere camera's op smartphones denkt iedereen tegenwoordig fotograaf te zijn, maar om professioneel aan de slag te gaan als fotograaf heb je wel wat meer nodig. Een opleiding in avond- of afstandsonderwijs zorgt ervoor dat je alles kan wat een professionele fotograaf moet kunnen om het te maken. Deze opleidingen bieden je ook voldoende praktijk aan om te ontdekken welk aspect van de fotografie je het meeste ligt. Dit kan je goed gebruiken in je carrière om te werken met beeldtaal. Je kan foto's laten spreken. - employerSpeaks

Leren fotograferen

trendsCapitalized

In de wereld van de fotografie doen zich natuurlijk voortdurend nieuwe trends voor. Een van de grote trends in fotografie op dit moment is de focus op echtheid. Wat voor fotografie je ook doet, het is belangrijk dat je het leven afbeeldt zoals het is. Voorbeelden daarvan zijn het afbeelden van sociale activisme, authentieke foto's van trouwfeesten, raw beelden en atypische schoonheid. Een andere trend is dan weer de verticale foto: De laatste jaren zie je steeds meer foto’s die verticaal genomen zijn. Door de toename aan smartphonefotografie is het bijna vanzelfsprekend om de foto met portretstand te nemen. Bijna op elk social media platform vind je verticale foto's.

Leren fotograferen, hundredPercentOfTheTime

Drones zijn steeds beter en goedkoper. Ze zijn al een tijdje beschikbaar voor het brede publiek. Terwijl ze vroeger vrij duur waren, zijn ze nu veel betaalbaarder en van betere kwaliteit. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je te verdiepen in drones, zodat je prachtige beelden vanuit de lucht kan maken.

Als fotograaf is het tegenwoordig enorm belangrijk dat je je foto's achteraf bewerkt en verfijnt. Ik ben echter niet zo goed met computers. Om die reden volgde ik een cursus Photoshop aan het Centrum voor Avondonderwijs om het populaire programma eens uitgebreid te verkennen. Dat hielp enorm! Ik kan van mijn beelden nu echte pareltjes maken. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Je moet zeker geen topfotograaf zijn om deze cursus te volgen. Iedereen is welkom, zelfs als je nog nooit een digitale camera in handen hebt gehad. Ook ervaren fotografen zijn natuurlijk welkom om hun digitale skills uit te breiden. Als student sta jij centraal. Je kan rekenen op intense begeleiding van onze topdocenten. Er is voldoende evenwicht om het leerproces ook zelf in handen te nemen.

niceToKnowHeader

  • Fotografie betekent letterlijk ‘schrijven met licht’.
  • Het is vandaag niet meer zo relevant, maar fotorolletjes gaan langer mee wanneer je ze in de koelkast bewaart.
  • Per jaar delen ongeveer 822 miljard mensen hun foto's op sociale media.
  • Vroeger moest je ongeveer 10 minuten stilzitten bij het poseren voor een foto.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0