Fotografie & Media/Grafisch ontwerpen

Grafisch ontwerpen

Heb jij ook zin om je carrière te ontwerpen? Wil je leren werken met online tools en zo de wensen van je klanten omzetten in een fris idee of een creatief concept? Neem dan snel een kijkje tussen de opleidingen uit het subthema Grafisch ontwerpen.

Je leert alles over ontwerpen en grafisch vormgeven. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

praktijkgerichte opleidingen

persoonlijke begeleiding

up-to-date cursusmateriaal

met online leerplatform

boordevol tips & tricks

inclusief online lesmateriaal

geen voorkennis nodig

snel de basis leren

praktijkgerichte opleidingen

les van vakexperten


allCoursesWithinSubtheme Grafisch ontwerpen

Grafisch ontwerpen

Grafisch Vormgeven - Allround

Grafisch Vormgeven - Allround, cpProfessionWithFuture

Studeer flexibel vanuit huis en leer werken met de diverse grafische vormgeving software.

availableVia

Grafisch ontwerpen

Photoshop

Photoshop, cpProfessionWithFuture

Start vandaag met de thuisstudie Photoshop en maak werk van je passie!

availableVia

Grafisch ontwerpen

SketchUp

SketchUp, cpProfessionWithFuture

Zet je creatieve en artistieke talent om in een carrière als 3D designer. Schrijf je nu in

availableVia

Grafisch ontwerpen

Webdesign

Webdesign, cpProfessionWithFuture

Leer je eigen professionele website te bouwen en correct te werken met HTML en CSS

availableVia


beSureOfYourFuture

Na het volgen van een opleiding uit het subthema Grafisch ontwerpen heb je een uniek profiel. De jobmogelijkheden zijn dan ook even divers, maar je kan ook als zelfstandig aan de slag gaan. Je bent dan je eigen baas en je werkt voor verschillende opdrachtgevers. De opdrachten variëren dan erg van klant per klant. Zijn multimedia je ding? Dan creëer jij straks video's of animaties in een reclamebureau. Gaat je interesse meer uit naar print? Dan kan je ontwerper worden van een hip en trendy magazine. Jij bent sowieso een goede aanwinst in de snel veranderende grafische sector!

Naargelang de grafische reclamewereld evolueert, moeten we ook nieuwe oplossingen zoeken om nieuwe, frisse ideeën te vinden. De betere ontwerpers blijven over. De zwakkere grafische ontwerpers die moeilijk kunnen concurreren, kunnen snel uit de grafische business worden gebonjourd. Daarom is het tegenwoordig heel belangrijk om jezelf te onderscheiden van anderen en jezelf constant bij te scholen. Een opleiding biedt een mooie kans om je skills uit te breiden. - employerSpeaks

Grafisch ontwerpen

trendsCapitalized

Ook in de wereld van grafisch ontwerp veranderen trends om de haverklap. Alle graphic designers houden deze trends nauwlettend in het oog om volledig op de hoogte te blijven. 3D en realisme kent bijvoorbeeld een grote opkomst. Dankzij verschillende software wordt het steeds makkelijker om grafische 3D-designs te creëren. Om nog creatiever te worden mixen designers deze trend steeds meer met realisme; bijvoorbeeld door illustratie in een foto te plaatsen. Monotone designs zijn tegenwoordig ‘saai’. De laatste jaren komen gradients op om het geheel speelser en levendiger te maken. Omdat de trend al een aantal jaar bestaat, zien we dat er steeds meer gevarieerd wordt in de manier waarop het gebruikt wordt. Niet langer zijn het enkel twee kleuren, maar drie of zelfs meer. De trend van typografie en elementen uitlijnen is al een paar jaar gaande. Nu zet deze zich nog verder voort. Volledige illustraties en zelfs animaties worden gemaakt uit dunne lijnen. Line art is strak en elegant, maar kan ook heel speels overkomen.

Grafisch ontwerpen, hundredPercentOfTheTime

Er komen voortdurend nieuwe apps en programma's uit die de job van een grafisch designer makkelijker maken en nieuwe ontwerpen mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld maar aan Canva.com. Dit is een handige drag-and-drop tool met kant-en klare ontwerpen.

Heel lang geleden, toen ik de overgang maakte van het kleuter- naar het lagere onderwijs, had mijn moeder me meegenomen voor de inschrijving. Ik kreeg van de toenmalige directeur na het invullen van de papierwinkel mijn allereerste zonnestraaltje cadeau. Op de cover stond een uil die op muisjes jaagde. Ik kan het me nog zo voor de geest halen. Ik vond dat toen zo mooi dat ik dacht 'ik wil later ook ontwerpen.' En kijk, het is dan (eindelijk) zover. Vorige week ontving ik een email met de vraag of ik interesse zou hebben om voor uitgeverij Averbode te werken. Lang heb ik daar niet over moeten nadenken. De opleiding aan het Centrum voor Avondonderwijs was heel praktijkgericht en alles werd bovendien heel helder uitgelegd! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Je moet zeker nog geen expert zijn om deze cursus te volgen. Iedereen is welkom, zelfs als je nog nooit iets grafisch hebt gedaan. Ook ervaren fotografen zijn natuurlijk welkom om hun digitale skills uit te breiden. De opleidingen zijn zeer praktijkgericht en je hebt er absoluut geen voorkennis voor nodig!

niceToKnowHeader

  • De Amerikaan William Addison Dwiggins bedacht de term grafisch ontwerp al in 1922.
  • Al na de Tweede Wereldoorlog werd grafisch ontwerp gebruikt voor professionele doeleinden.
  • Het waren de Egyptenaren die als eersten gebruik maakten van constructielijnen bij hun ontwerpen.
  • De beroemde surrealistische schilder Salvador Dalí bedacht in 1969 het nieuwe Chupa Chups-logo.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0