Zit jij ook met een brandend verlangen om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Een eigen zaak starten is natuurlijk een hele uitdaging: net zoals bedrijven sta je bloot aan allerhande voorschriften, regels en verplichtingen. Kom er alles over te weten en zet je eerste stappen in de wereld van de horeca! Ontdek snel onze opleidingen in dit subthema.
Je leert alles wat je moet weten om een eigen zaak te starten. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.
Je weet perfect hoe je van A-Z je een eigen succesvolle horecazaak opstart en je weet aan welke stappen je aandacht moet besteden. Je kent je weg in een doolhof van vergunningen en regels die door de overheid worden opgelegd. Bovendien leer je eigen ideeën uitvoeren in de fascinerende wereld van de horeca en ben je in staat je zaak te onderscheiden van anderen. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.
De horeca verbetert écht je algemene skills en sociale vaardigheden op elk gebied. Je leert dealen met lastige mensen, mensen die niet tevreden zijn en nog met vele andere varianten. Door dit mee te maken, leer je alleen maar sterker in je schoenen staan. Je wordt er echt een sterker persoon van. Bovendien kan je de ondernemer in jezelf volledig los laten, want je bent je eigen baas. - Employer speaks
Je leven is te kort om je dromen te laten liggen. Droom je er dus van om een eigen horecazaak te beginnen? Wacht dan niet langer en vlieg er vandaag in! Je bent eigen baas en je doet wat je zelf wilt. Onderscheid jezelf van anderen met je eigen creativiteit, concept en keuken. Elke dag opnieuw ontmoet je nieuwe mensen die je blij kan maken met je eigen idee. Je brengt mensen samen en dat is écht kicken! Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld erg ingespeeld op het duurzaam koken. Er bestaan geen excuses meer om dat niet langer te doen. Lokale en seizoensgebonden inkopen doen, zijn een soort van standaard geworden. Dit om afval en compostering met rasse schreden te verminderen.
Tegenwoordig kan je met je eigen horecazaak heel veel verschillende kanten uit. Heb je bijvoorbeeld een knotsgek of innovatief concept? Op de horecamarkt is er altijd plaats voor nieuwe ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de opkomst van foodhalls: verzamelingen van kleine, lokaal ontwikkelde restaurantconcepten of ronduit nieuwe creaties die voortkomen uit de hoofden van lokale chefs of startende ondernemers en restauranteurs. Denk ook zeker aan de hippe foodtrucks: mobiele restaurants op wielen. Eten en service blijven natuurlijk van prioriteit bij een horecazaak, maar met de laatste technologische ontwikkelingen kan je ook heel veel nieuwe kanten uit met je zaak. Je kan je bijvoorbeeld onderscheiden met een eigen exclusieve webshop, digitaal menu of reservatieplatform. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Heel wat mensen associëren horeca enkel met 'bedienen'. Dat is zeker niet waar. Het werken in de horeca is zeer divers met veel verschillende taken. Van opbouw tot sluit, van gastvrij zijn tot last-minute uitdagingen oplossen. Het is echt mijn droomjob. Bovendien run je ook een eigen zaak en dat is fantastisch! Het is vooral belangrijk om je fantasie niet zomaar de vrije loop te laten. Stel je eigen ideeën kritisch in vraag en doorloop goed alle stappen om je zaak succesvol op te starten. De kansen zijn er al, je moet er enkel voor gaan! - Ex-student speaking
Opleidingsverantwoordelijke
De vraag naar een geschikte opleiding om je eigen horecazaak uit de grond te stampen blijft groot. Veel mensen beginnen spontaan en uit het niets een eigen zaak op te richten, zonder goede voorbereidingen te treffen. Het is toch wel echt nodig om te weten aan welke stappen je aandacht moet besteden en je weg te vinden in alle regels en vergunningen. Zo kan je met een gerust hart je eigen zaak starten.