Economie & Financiën

Economie & Financiën

De economie draait op volle toeren. Dat vraagt om mensen met kennis van zaken. Na je opleiding binnen het thema Economie & Financiën ben jij breed inzetbaar, bijvoorbeeld als boekhouder of financieel manager. En dat loont!

De opleidingen zijn gericht op de praktijk, zodat je in een korte tijd veel kennis en vaardigheden opdoet. Tel je daar ook nog eens begeleiding van een financieel expert bij op, dan ben jij klaar om deze economische ladder te beklimmen.

Laat je droom als financieel professional snel werkelijkheid worden. Kies uit onze economische en professionele opleidingen!


allSubthemesWithinTheme Economie & Financiën

Boekhouden

Boekhouden

1 homestudy

Financieel beheer (office)

Financieel beheer (office)

2 homestudies

Financieel management

Financieel management

2 homestudies

Investeren en beleggen

Investeren en beleggen

mhcomingsoon

Ondernemen

Ondernemen

1 homestudy


beSureOfYourFuture

Wil je meer leren over geld? Hoe je financieel slimme beslissingen maakt? Vergroot dan nu jouw economische kennis en kies een leven vol financiële zekerheid! Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

"Ons bedrijf had een financiële alleskunner nodig. Die hebben we bij jullie gevonden! Dankzij haar zijn onze financiële systemen enorm verbeterd. Daardoor hebben we veel meer inzicht gekregen in onze rapportages en analyses." - employerSpeaks

Financiële opleidingen

trendsCapitalized

Steeds meer mensen hebben als doel financieel op hun eigen benen staan en expert worden in hun eigen portemonnee. En terecht, want financiële zekerheid zorgt voor vrijheid. Een diploma als expert in financiën brengt daarnaast ook heel wat werkzekerheid. Bedrijven van over de hele wereld zijn naar je op zoek. Je laat zien dat je van aanpakken weet en dat je de waarde van geld echt begrijpt. Ben jij klaar om een onmisbare schakel te worden in het bedrijfsleven? Dan is een baan in de financiële wereld echt iets voor jou!

Economie & Financiën, hundredPercentOfTheTime

Robotisering is een belangrijke ontwikkeling in de financiële wereld. Repetitieve handelingen worden zo veel mogelijk geautomatiseerd, zodat professionals meer ruimte krijgen om waarde toe te voegen aan de organisatie. Het handmatige werk wordt verminderd, terwijl het controleren, verbeteren en analyseren van de werkzaamheden juist toeneemt.

"Als financieel consultant is het vooral belangrijk dat ik me blijf bijscholen. Maar met zo’n drukke baan was dat lastig. Daarom was een thuiscursus voor mij dé oplossing. Zo combineer ik makkelijk mijn werk, gezin en studie. Op die manier houd ik mijn geest scherp en mijn cv aantrekkelijk voor mijn huidige en toekomstige werkgevers." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

"We merken dat een diploma in economie veel vertrouwen uitstraalt naar de buitenwereld. De kennis die je tijdens je opleiding opdoet, is iets waar je een leven lang op voortbouwt. Deze opleiding is perfect voor mensen die ervan dromen economisch sterker in hun schoenen staan. Je krijgt de tools en knowhow aangereikt om veilig en succesvol te starten en groeien. Een dikke aanrader dus!"

niceToKnowHeader

  • Er zijn wereldwijd ongeveer 180 verschillende soorten valuta.
  • Eén miljoen euromunten wegen ongeveer 7500 kilogram. 
  • Volgens Europol worden er jaarlijks zo’n 50.000 valse eurobiljetten gevonden. Dat lijkt misschien veel, maar op een totaal van bijna 14 miljard biljetten valt dat best mee. 
  • Slechts 8% van het geld wereldwijd bestaat nog uit munten en biljetten.