Kinderzorg & Opvoeding

Kinderzorg & Opvoeding

Met een opleiding binnen het thema Kinderzorg & Opvoeding help je ouders bij de ontwikkeling van hun kind. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als kindercoach op het gebied van onderwijs, ontspanning, voeding of beweging. Je leert hoe je op een professionele manier omgaat met de allerkleinsten, maar ook hoe je een eigen kinderopvang begint.

Onze docenten zijn echte kinderspecialisten. Dankzij de praktijkgerichte studies en de mogelijkheid om stage te lopen, zet jij een grote stap naar je nieuwe baan.

Tover een grote glimlach op het gezicht van kinderen. Kies nu jouw favoriete opleiding uit dit thema en maak gezinnen blij!


allSubthemesWithinTheme Kinderzorg & Opvoeding

Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning

4 homestudies

Kinderen coaching

Kinderen coaching

7 homestudies

Kinderverzorging

Kinderverzorging

5 homestudies

Ontwikkeling van het kind

Ontwikkeling van het kind

8 homestudies

Opvoeding

Opvoeding

5 homestudies

Psychologie van het kind

Psychologie van het kind

3 homestudies

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

1 homestudy

Veiligheid van het kind

Veiligheid van het kind

2 homestudies

Voeding en beweging

Voeding en beweging

4 homestudies

Zwangerschap en geboorte

Zwangerschap en geboorte

1 homestudy


beSureOfYourFuture

De vraag naar kindercoaches en pedagogisch medewerkers is enorm. Voor deze beroepen zijn belangrijke skills nodig. Met onze opleidingen behaal jij snel een diploma, waarmee jij aantoont dat je de nodige kennis en vaardigheden bezit. Zo zet je een grote stap richting je droombaan!

"Als kindercoach heb ik verschillende opleidingen en stages gevolgd. Op die manier ben ik in aanraking gekomen met ADHD en autisme bij kinderen. Ik hoor van veel ouders dat ze mijn manier van coachen erg prettig vinden. Het is mooi om te zien dat kinderen helemaal opbloeien en in hun kracht staan. Dat is precies waar ik het voor doe. Ik heb veel goede verhalen gehoord over deze school, dus heb ik een stagiaire voor de opleiding tot ADHD coach aangenomen!" - employerSpeaks

Kinderzorg & Opvoeding

trendsCapitalized

Er is een duidelijke trend merkbaar bij ouders. Ze zijn beter geïnformeerd dan ooit, maar al die informatie roept ook heel wat vragen op. Als kindprofessional schep je dus eerst duidelijkheid. Je stelt gerust en gaat samen aan de slag om een rijke leeromgeving te creëren en onderhouden. Een omgeving waarin het kind zichzelf durft te zijn en zich daardoor optimaal ontwikkelt.

Kinderzorg & Opvoeding, hundredPercentOfTheTime

Ieder kind is uniek, daarom is persoonlijke aandacht en advies belangrijk. Binnen het vak kindercoaching is de ontwikkelingsfase van een kind het uitgangspunt. Vervolgens worden de spellen en technieken hierop aangepast.

"Veel ouders komen met specifieke vragen over hun kleintjes. Dankzij de opleiding tot kindercoach lukt het mij om deze vragen goed te beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en sta achter het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een hoop nieuwe contacten opgeleverd, iets waar ik nog regelmatig op terugval." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze opleidingen uit het thema Kinderzorg en Opvoeding zijn gericht op ouders en specialisten. Juist die combinatie maakt de opleidingen zo sterk. De theorie wordt vrijwel meteen gekoppeld aan de praktijk, zodat jij als professional een brede kijk ontwikkelt.

niceToKnowHeader

  • Een baby lacht veel vaker dan een volwassene. Dit is een manier om contact te maken.
  • De hersenen zijn pas rond het 25ste levensjaar helemaal volgroeid.
  • Een kind van vier jaar kent gemiddeld tussen de 1500 en 3000 woorden.
  • De periode van zwangerschap tot een paar jaar daarna, is voor een kind het belangrijkste. Dan wordt er een basis gelegd voor de ontwikkeling van taal, motoriek, hechting en nog veel meer.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0