Kleding Maken & Ontwerpen

Kleding Maken & Ontwerpen

De show stelen in een zelfgemaakte outfit of naar het altaar lopen in je eigen unieke bruidsjurk? Met een professionele opleiding binnen het thema Kleding Maken & Ontwerpen bedenk jij de inhoud van je eigen kledingkast.

Onder begeleiding van een specialist ga je aan de slag met het ontwerpen en (ver)maken van originele kledingstukken. Met deze praktische insteek ben je klaar om je hobby om te toveren tot een stijlvol beroep.

Laat je creativiteit de vrije loop. Dit is het moment om werk te maken van je passie voor mode!


allSubthemesWithinTheme Kleding Maken & Ontwerpen

Fashion styling

Fashion styling

mhcomingsoon

Kleding maken

Kleding maken

1 homestudy

Kleding ontwerpen

Kleding ontwerpen

2 homestudies

Modeaccessoires ontwerpen

Modeaccessoires ontwerpen

mhcomingsoon


beSureOfYourFuture

Als modeontwerper creëer je zelf je kansen op de arbeidsmarkt. Of nog beter: je creëert je eigen product. Met deze opleidingen krijg je alle kennis en vaardigheden aangereikt om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Het ontwerpen en maken van kleding leer je van A tot Z. Met jouw diploma heb je zeker een streepje voor op de rest!

"Werken in de mode-industrie is voor velen slechts een droom. Heel wat mensen solliciteren voor de meest uiteenlopende functies. Mijn tip is om een van deze opleidingen te combineren met je huidige baan, zodat je droom als style advisor, kleermaker of modeontwerper nog sneller werkelijkheid wordt!" - employerSpeaks

Kleding Maken & Ontwerpen

trendsCapitalized

Mode is onderhevig aan heel wat trends. En die trends komen ook steeds terug. Wat vandaag ‘in’ is, was dat misschien 30 jaar geleden ook. In de fashion-industrie wordt er vaak verder gebouwd op wat er al ligt. Maar steeds met een unieke twist en stijl. Met een duidelijke visie. Jouw visie. Klaar om de nieuwe trendsetter te worden?

Kleding Maken & Ontwerpen, hundredPercentOfTheTime

Binnen de kledingindustrie zijn innovaties op het gebied van duurzaamheid, technologie en kwaliteit belangrijk. Het vraagt om nieuwe kennis over hoe (en waar) kleding wordt geproduceerd en onder welke omstandigheden dit gebeurt. Als toekomstig professional speel jij daar een belangrijke rol in.

"Vorig jaar ben ik begonnen met het ontwerpen en verkopen van T-shirts als bijbaan. Via Instagram verkoop ik nu mijn eigen kleren. En ik maak ze ook allemaal zelf. Door de cursus Modeontwerper heb ik de juiste kennis en doe ik volledig m'n eigen ding." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

"Deze opleidingen zijn perfect voor mensen die creatief zijn, graag besparen op kleding of ambities hebben om een eigen kledinglijn te beginnen."

niceToKnowHeader

  • De eerste officiële fashion week werd al in 1943 gehouden in New York City.
  • De rok is een van de oudste kledingstukken. Tot halverwege de 17e eeuw droegen zowel mannen als vrouwen het.
  • Het populairste kledingstuk is een T-shirt. Daarvan worden er jaarlijks ongeveer 2 miljard verkocht.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0