Psychologie & Therapie

Psychologie & Therapie

Ben jij een luisterend oor en wil je het beste uit mensen naar boven halen, dan is een opleiding binnen de Psychologie & Therapie jouw roeping! Als coach of therapeut help je anderen bijvoorbeeld op het gebied van relaties, intimiteit, voeding of werk.

Dankzij de een-op-een begeleiding van onze vakbekwame coaches en therapeuten krijg je extra waardevolle tips uit het werkveld. Dit vormt een belangrijke basis voor jouw eigen coachingsstijl. Na een van deze opleidingen ga je bijvoorbeeld aan de slag met je eigen praktijk.

Ontdek het complete studieaanbod, kies jouw opleiding en maak werk van je nieuwe carrière!

allSubthemesWithinTheme Psychologie & Therapie

beSureOfYourFuture

Het menselijke brein boeit wetenschappers van over de hele wereld al eeuwen. Welke geheimen liggen er onder onze schedel? Wil jij die ontrafelen? Start dan nu met een cursus psychologie en neem een mentale voorsprong op je concurrentie. Bovendien ben je in staat in een heleboel sectoren aan de slag te gaan. Aan het werk dus!

"Ik vind het belangrijk dat de mensen in mijn praktijk zich regelmatig bijscholen. Voor mij is het een manier om nieuwe inzichten te vergaren. Dat vind ik ook het grote voordeel van de opleidingen aan deze school: iedereen heeft de kans om een opleiding te combineren met een stage!" - employerSpeaks

Psychologie & Therapie

trendsCapitalized

Mentaal welzijn en mentale weerbaarheid krijgen de laatste jaren beide meer aandacht. We zijn het er ondertussen allemaal over eens dat mentale weerbaarheid de sleutel tot geluk vormt. Landen worden gerangschikt op hoe gelukkig de inwoners zijn en overheden van over de hele wereld strijden voor gelukkigere burgers. Want gelukkige burgers zijn gezonder en presteren beter. En daarnaast zoeken we geluk ook meer dan ooit op. Het is een streefdoel an sich geworden. Een inzicht in je eigen psychologie en in die van de mensen rondom je is daarin onmisbaar. Klaar om als psychologisch expert aan de slag te gaan?

Psychologie & Therapie, hundredPercentOfTheTime

Verschillende mobiele apps en websites proberen de taak van een psycholoog op zich te nemen. Op het eerste gezicht zijn ze goedkoper en misschien werken ze wel even. Toch is een echte therapeut veel effectiever. Onderzoek na onderzoek ijvert dan ook voor therapeuten met kennis. Iemand zoals jij dus. En psychologie is nog steeds een vakgebied waarin er veel ontdekt wordt. Iedere dag opnieuw worden er nieuwe ontdekking gedaan. Op die manier begrijpen we elkaar telkens een beetje beter. Als therapeut wacht er jou ongetwijfeld een enorm boeiende toekomst, vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

"Als therapeut besef ik heel goed dat je bijscholen noodzakelijk is. Ik kreeg de laatste jaren enorm veel sporters over de vloer. Die hadden heel specifieke noden. De cursus die ik in afstandsonderwijs gevolgd heb, heeft mij dan vaak uit de nood geholpen. Ons vakgebied staat nooit stil. Ik kan mijn collega-therapeuten dan ook aanbevelen altijd te blijven meegroeien en zelf een cursus bij de hand te nemen." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

We merken dat er veel interesse is om jezelf psychologisch verder te ontwikkelen. en om anderen te helpen. Een opleiding uit het thema helpt jezelf (en anderen) om te blijven onderzoeken en ontdekken. Het is een avontuur waarbij we onszelf en andere mensen elke dag iets beter leren kennen. We zullen bepaalde houdingen en ideeën kunnen achterlaten die ooit zo belangrijk voor ons waren of net ontdekken. Je vindt gegarandeerd het antwoord dat je zoekt!

niceToKnowHeader

  • Emoties versterken je herinneringen. Hoe groter je emotie, hoe groter de kans dat je wat je meemaakte, onthoudt.
  • Volgens verschillende studies piekt ons concentratievermogen na tien minuten. Voldoende afwisseling is dus belangrijk.
  • Dagdroom jij soms? Je bent niet alleen. Zo’n 30% van onze dag zouden we dagdromend doorbrengen.
  • De meeste van de keuzes die we dagelijks maken, maken we op automatische piloot. Je denkt er dus eigenlijk niet langer over na.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0