Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke Ontwikkeling

Jezelf blijven ontwikkelen is iets van alle tijden. Met onze opleidingen in het thema Persoonlijke Ontwikkeling leer je technieken die je niet alleen op jezelf maar ook op je klanten kunt toepassen. Als coach geef jij je klanten de handvatten die ze nodig hebben om verder te groeien.

Met behulp van onze praktijkgeoriënteerde cursussen verschaf je meer inzicht in het doen en laten van mensen. Zo help je niet alleen jezelf maar ook anderen richtingen een positievere toekomst. En dat dankzij de geheimen die je aangereikt krijgt door onze vakbekwame docenten die met hart en ziel jouw cursussen samenstelden.

Selecteer uit ons aanbod thuislessen en groepsopleidingen de cursus die jou aanspreekt en schrijf je in. Zo kun je anderen na je studie helpen om met een nieuw, herwonnen zelfvertrouwen door het leven te wandelen.

allSubthemesWithinTheme Persoonlijke Ontwikkeling

beSureOfYourFuture

We hebben allemaal doelen in ons leven en allemaal willen we iets bereiken. Het is niet altijd evident om die doelen te behalen in een maatschappij die ontzettend snel verandert. Coaches, therapeuten en psychologen vervullen dan ook een steeds grotere en belangrijkere sociale en maatschappelijke rol. Ze helpen ons onze grenzen te verleggen. Wil je zelf ook iemand zijn/ haar doelen helpen bereiken? Leer het dan zelf tijdens één van onze opleidingen. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

In een groot bedrijf als het onze komt stress al eens voor. Toch pakken we dit de laatste jaren enorm goed aan. Al onze HR-managers hebben er een cursus stresscoach opzitten. En dat werkt. We slagen erin om onze werknemers beter op te vangen en langer te houden. Zo houden we veel kennis bij ons en slagen we er al jaren in om te groeien als bedrijf. - employerSpeaks

trendsCapitalized

Tegenwoordig doen verschillende trends en tendensen zich voor waar klanten van coaches, therapeuten en psychologen mee te kampen krijgen. Onderzoek toont aan dat veel mensen zich verloren voelen in hun carrière. Ze krijgen te maken met verwarring en angst. Je verloren voelen is volkomen normaal. Het is een teken dat je evolueert als individu in geest en verstand. Ze hebben vaak een gebrek aan richting als het gaat om hun carrièrepad. Heel wat mensen doen daarom zelfs beroep op een life coach of volgen een opleiding feel good at work. We praten steeds makkelijker over wat we willen bereiken in het leven. Een coach of therapeut helpt ons die doelen bereiken. Als coach kom je dan ook in een arbeidsmarkt terecht waar de vraag naar jou enorm groot is en bovendien blijft groeien.

Persoonlijke Ontwikkeling, hundredPercentOfTheTime

De populariteit van coaching op en naast het werk neemt alsmaar toe. Organisaties spenderen jaarlijks belangrijke budgetten aan coaching voor hun werknemers. Talloze trainingsbureaus bieden professionals uitgebreide opleidingen aan om het te maken tot gecertificeerde coach. Vele bedrijfsleiders en ook overheden zien er het nut van in. En ook werknemers zelf zijn op zoek naar een manier om succes met een gezonde work-life balance te combineren. De laatste jaren duiken er ook steeds meer apps en sites op die daaraan tegemoetkomen. En toch gaat er niks boven een échte therapiesessie met een échte specialist.

Ik ben altijd gelukkig geweest in mijn job, maar de laatste tijd zat ik met een minder goed gevoel. Ik vond zelf dat ik tekort schoot, terwijl mijn baas me er regelmatig aan herinnerde dat ik mijn werk goed deed. Ik vroeg me af of ik van werk moest veranderen, maar zag me niet direct functioneren in een andere job. Daarom zocht ik een neutrale en professionele persoon om mee te praten. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Er is veel nood aan professionele therapeuten. Dat merken we aan het aantal inschrijvingen voor onze opleidingen én dat horen we ook vanuit het werkveld. Bovendien help je jezelf ook: De opleidingen zijn stuk voor stuk groeimomenten in je algemene persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je een verhaal moet vertellen en je traint je emotionele intelligentie. Daarnaast is deze opleiding gewoon een dikke aanrader voor iedereen die een betere coach, motivator of begeleider wil worden.

niceToKnowHeader

  • Coaching is in de afgelopen 10 jaar steeds populairder geworden, daardoor zijn er in België nu meer dan 20.000 coaches.
  • Er zijn wereldwijd meer dan 53.000 therapeut actief op de arbeidsmarkt.
  • Volgens onderzoek is ongeveer 98 procent van de klanten blij met wat een therapeut voor hen kon betekenen.
  • Coaching lijkt op therapie door de vorm. Echter focust therapie zich met name op het verleden en coaching juist op de toekomst door in het hier en nu te blijven.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0