Fotografie & Media

Fotografie & Media

Fotografie gaat veel verder dan het schieten van mooie beelden. Er komt bijvoorbeeld ook wat technische kennis bij kijken. Met de opleidingen in Fotografie & Media kom je alles te weten over termen als sluitertijd, scherpstellen en ISO-waarden!

Met onze praktijkgerichte cursussen krijg jij zelf de controle over je foto- en videocamera. Je leert bijvoorbeeld om portretten te fotograferen, maar ook om je eigen video’s te creëren. Je creativiteit krijgt dus alle ruimte. Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze experts denk én werk jij binnenkort als een professional.

Maak het plaatje compleet. Kies je favoriete opleiding en maak werk van jouw passie voor video en fotografie!


allSubthemesWithinTheme Fotografie & Media


beSureOfYourFuture

Met een opleiding uit het thema Fotografie & Media heb je ontzettend veel carrièreperspectieven: zelfstandig fotograaf, fotograaf bij een krant, magazine, pers-of communicatiebureau of een carrière als freelancer, bijvoorbeeld. Ook met je kennis van media weet je klanten te overtuigen. Daardoor ga je ook in de ruimere creatieve sector aan de slag. Verschillende reclamebureaus doen een beroep op de professionele diensten van onze afgestudeerden. De keuze is aan jou!

"Foto’s en video’s maken lijkt makkelijk met een smartphone, maar om professioneel aan de slag te gaan als fotograaf of editor heb je wel wat meer nodig. Deze opleidingen bieden je voldoende praktische kennis en afwisseling om te ontdekken welk onderdeel jou ligt." - employerSpeaks

Fotografie & Media

trendsCapitalized

In de wereld van de media en fotografie doen zich voortdurend nieuwe trends voor die je onmogelijk kan negeren om succesvol te blijven binnen de sector. De kunst bestaat er dan ook uit om daar telkens met creatieve concepten en ideeën op in te spelen. TikTok is tegenwoordig enorm hot. Zelfs een gigantische speler als Facebook ziet TikTok als een belangrijke factor. Verschillende merken proberen zich op diverse manieren via het kanaal hun consumenten te bereiken. Het medium telt al zo een 3,5 miljoen gebruikers. Zowel in media als in fotografie draait alles rond lifestyle en technologie. Een blik op Instagram en je weet onmiddellijk welke onderwerpen er tegenwoordig populair zijn: clean eating, fitness, tattoos, festivals … Lifestyle in al zijn vormen viert duidelijk hoogtij. Daarnaast is ook technologie erg belangrijk: je ziet mensen in de weer met allerlei gadgets en tech-producten. Afbeeldingen worden steeds meer gecombineerd. Nog een gevolg van de sociale media: afbeeldingen worden meer en meer met elkaar gecombineerd in tweeluiken, drieluiken of heuse collages. Deze trend merk je zowel online als in print.

Fotografie & Media, hundredPercentOfTheTime

Ontwikkelingen in media en fotografie gaan even snel als de technologie zelf. Foto en video wordt meer gezien als één geheel. Camera’s worden steeds geavanceerder en sneller, waardoor de kwaliteit van foto’s en video’s blijft stijgen. Er valt dus genoeg te ontdekken in deze vernieuwende branche!

"Als fotograaf is het tegenwoordig enorm belangrijk dat je je foto's achteraf kwaliteitsvol bewerkt en verfijnt. Ik ben echter niet zo goed met computers. Daarom volgde ik een extra opleiding Photoshop aan het Centrum voor Avondonderwijs om het programma eens uitgebreid uitgelegd te krijgen en alle verdoken functies te leren kennen. Dat hielp enorm en mijn foto's kennen nu een veel beter resultaat. Ik heb de verschillende tools van het programma leren kennen. Binnenkort wil ik nog een opleiding Social Media Marketing volgen om mijn foto's online ook een boost te geven en beter met diverse media om te gaan." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Je moet zeker geen topfotograaf te zijn om deze cursus te volgen. Iedereen is welkom, zelfs als je nog nooit een digitale camera in handen hebt gehad. Ook ervaren fotografen zijn natuurlijk welkom om hun digitale skills uit te breiden. Als student sta jij natuurlijk centraal. Je mag rekenen op intense begeleiding van onze topdocenten. Er is voldoende evenwicht om het leerproces ook zelf in handen te nemen. Je kan al onze opleidingen perfect combineren met je gezin of huidige werksituatie. Je studeert waar en wanneer je wil!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’ wil zeggen? Het komt uit het Grieks, foto = licht en grafein = schrijven.
  • Wist je dat fotorolletjes langer meegaan wanneer je ze in de koelkast bewaart?
  • Wist je dat het populairste social medium in vele landen WhatsApp is? Heel wat mensen maken er dagelijks gebruik van.
  • Facebook telt ondertussen meer dan 2 miljard gebruikers.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0