Schrijven

Schrijven

Of je een woordtovenaar bent of wilt worden; met onze schrijfopleidingen ontwikkel jij je skills als bijvoorbeeld scenarioschrijver, content marketeer of auteur van kinderverhalen.

Aan de hand van onze praktijkgerichte opleidingen voeg jij binnenkort een nieuw hoofdstuk toe aan jouw schrijfcarrière of pak je jouw hobby net dat tikkeltje professioneler aan. Dankzij detechnieken en tips die je van experts uit het vak leert, ben je in ieder geval klaar om jouw schrijfkunsten naar een hoger niveau te tillen.

Kies jouw favoriete groepsles of thuiscursus en ga meteen aan de slag. Zo beleef je niet alleen zelf meer plezier aan je teksten, maar laat je ook anderen genieten van jouw schrijfsels.

allSubthemesWithinTheme Schrijven

beSureOfYourFuture

Goede schrijvers zijn zeer gewild tegenwoordig. Voor tal van jobs is het een enorm pluspunt als je goed met woorden om kan. Wil je specifiek als schrijver aan de slag? Dan kan je nog kiezen uit tal van opties. Je kan copy en content schrijven voor bedrijven, je eigen blog beginnen, scriptiecoach worden, kinderboeken schrijven, je eigen roman uitbrengen, ... De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat de creatieve schrijver in je los. Uit onderzoek blijkt ook dat creatief schrijven algemeen erg populair is. Heel wat mensen schrijven in hun vrije tijd, gewoon omdat ze het graag doen. Spring mee op de kar en laat je creativiteit de vrije loop!

"Als reisbureau zoeken we voortdurend schrijvers die boeiende reisverhalen schrijven die andere reizigers echt aansporen om ook hun koffer te pakken en op reis te vertrekken. Maar niet iedereen die graag reist, kan interessante blogs schrijven. Gelukkig zijn er opleidingen zoals die aan deze school, die ervoor zorgen dat er goed opgeleide reisbloggers zijn, die we meteen na hun opleiding in dienst kunnen nemen en toch de nodige praktijkkennis hebben." - employerSpeaks

Schrijven

trendsCapitalized

Steeds meer mensen willen leren schrijven. Het is dan ook een leuk vak; je bent er snel mee weg, hebt er niet veel voor nodig en kan er je creatief mee uitleven. En als het blijkt dat je een echt schrijftalent hebt, kan je er makkelijk je beroep van maken! Ook schrijven evlolueert met de tijd mee. Zo is het steeds belangrijker geworden om in spreektaal te gaan schrijven. Een vlotte toon is niet meteen onrespectvol, schrijven in spreektaal hoeft niet kinderachtig over te komen en met informeel schrijven hoef je echt niet de spelling- en grammaticaregels aan je laars te lappen.

Schrijven, hundredPercentOfTheTime

Schrijffouten zijn voor niemand leuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende apps die alle schrijffouten uit je tekst halen en daarbovenop ook schrijftips geven om je tekst vlotter te maken. Zeer handig voor iedereen die vaak teksten schrijft! Er bestaan ook tal van apps waar je jouw creatieve teksten in de meest hippe of retro lettertypes kan vervormen. Bijvoorbeeld voor een eigen instagram pagina of blog. De keuze is enorm!

"Ik wou al jaren zelf een boek schrijven, maar ik geraakte nooit verder dan de eerste paar pagina's. Daarom volgde ik de cursus Verhalen schrijven in afstandsonderwijs. Ik leerde hoe je het professioneel aanpakt en ontdekte allerlei tips & tricks die het schrijfproces makkelijker maken. Zo slaagde ik erin eindelijk een boek te schrijven! Nu nog hopen dat ik een uitgeverij kan vinden die hem wilt uitgeven." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Goed kunnen schrijven is voor veel jobs een must. Iedereen moet af en toe wel een langere mail schrijven of een rapport opmaken. Als je een schrijfcursus gevolgd hebt, heb je een veel beter oog voor hoe je eender welke informatie vlot en doeltreffend naar je ontvanger(s) communiceert.

niceToKnowHeader

  • Dagdromen helpt je vermogen om creatief te denken. Dat komt omdat je onderbewust zich mengt met het bewuste en zo ontstaan er unieke ideëen en gedachten.
  • De meeste (goede) schrijvers zijn introvert. Alleen zijn helpt je creatief proces.
  • Creatief zijn kan je leren. Niet iedereen is een natuurtalent in het schrijven, maar gelukkig kan je met veel oefening wel een echte professional worden.
  • In een digitale wereld zul je veel digitaal communiceren. Maar alles wat je typt, ziet er standaard uit. De letters worden door de computer (en een printer) gevormd. Als je zelf je naam schrijft, staat daar niet alleen je naam, maar zullen je vrienden ook jouw handschrift herkennen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0