Schrijven

Schrijven

Of je een woordtovenaar bent of wilt worden; met onze schrijfopleidingen ontwikkel jij je skills als bijvoorbeeld scenarioschrijver, content marketeer of auteur van kinderverhalen.

Aan de hand van onze praktijkgerichte opleidingen voeg jij binnenkort een nieuw hoofdstuk toe aan jouw schrijfcarrière of pak je jouw hobby net dat tikkeltje professioneler aan. Dankzij detechnieken en tips die je van experts uit het vak leert, ben je in ieder geval klaar om jouw schrijfkunsten naar een hoger niveau te tillen.

Kies jouw favoriete thuiscursus en ga meteen aan de slag. Zo beleef je niet alleen zelf meer plezier aan je teksten, maar laat je ook anderen genieten van jouw schrijfsels.


allSubthemesWithinTheme Schrijven


beSureOfYourFuture

Goede schrijvers en aantrekkelijke content zijn broodnodig. Voor tal van jobs is het dus een enorm pluspunt als je in staat bent goed met woorden om te gaan. Binnenkort schrijf je voor bedrijven, begin je een eigen blog of breng je een roman uit... Laat de creatieve schrijver in je los!  

"Als tekstbureau zijn we voortdurend op zoek naar tekstschrijvers met een unieke en krachtige schrijfstijl. Naast talent moeten ze vooral passie hebben voor hun vak. Met de opleidingen van deze school hebben ze genoeg kennis om direct aan de slag te gaan. We nemen ze dan maar wat graag in dienst!" - employerSpeaks

Schrijven

trendsCapitalized

Steeds meer mensen willen leren schrijven. Het is dan ook een leuk vak; je bent er snel mee weg, hebt er niet veel voor nodig en kan er je creatief mee uitleven. En als het blijkt dat je een echt schrijftalent hebt, kan je er makkelijk je beroep van maken! Ook schrijven evlolueert met de tijd mee. Zo is het steeds belangrijker geworden om in spreektaal te gaan schrijven. Een vlotte toon is niet meteen onrespectvol, schrijven in spreektaal hoeft niet kinderachtig over te komen en met informeel schrijven hoef je echt niet de spelling- en grammaticaregels aan je laars te lappen.

Schrijven, hundredPercentOfTheTime

Schrijffouten zijn voor niemand leuk. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende apps die alle schrijffouten uit je tekst halen en daarbovenop ook schrijftips geven om je tekst vlotter te maken. Zeer handig voor iedereen die vaak teksten schrijft! Er bestaan ook tal van apps waar je jouw creatieve teksten in de meest hippe of retro lettertypes kan vervormen. Bijvoorbeeld voor een eigen instagram pagina of blog. De keuze is enorm!

"Ik wou al jaren zelf een boek schrijven, maar ik geraakte nooit verder dan de eerste paar pagina's. Daarom volgde ik de cursus Verhalen schrijven in afstandsonderwijs. Ik leerde hoe je het professioneel aanpakt en ontdekte allerlei tips & tricks die het schrijfproces makkelijker maken. Zo slaagde ik erin eindelijk een boek te schrijven! Nu nog hopen dat ik een uitgeverij kan vinden die hem wilt uitgeven." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Goed kunnen schrijven is voor veel jobs een must. Iedereen moet af en toe wel een langere mail schrijven of een rapport opmaken. Als je een schrijfcursus gevolgd hebt, heb je een veel beter oog voor hoe je eender welke informatie vlot en doeltreffend naar je ontvanger(s) communiceert.

niceToKnowHeader

  • Dagdromen helpt je vermogen om creatief te denken. Dat komt omdat je onderbewust zich mengt met het bewuste en zo ontstaan er unieke ideëen en gedachten.
  • De meeste (goede) schrijvers zijn introvert. Alleen zijn helpt je creatief proces.
  • Creatief zijn kan je leren. Niet iedereen is een natuurtalent in het schrijven, maar gelukkig kan je met veel oefening wel een echte professional worden.
  • In een digitale wereld zul je veel digitaal communiceren. Maar alles wat je typt, ziet er standaard uit. De letters worden door de computer (en een printer) gevormd. Als je zelf je naam schrijft, staat daar niet alleen je naam, maar zullen je vrienden ook jouw handschrift herkennen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0