Toerisme & Recreatie

Toerisme & Recreatie

Met de opleidingen in Toerisme & Recreatie vergroot jij je kennis over de wereld. Je adviseert mensen over een gave roadtrip, checkt nieuwe hotelgasten in of organiseert rondleidingen in een prachtige stad.

Als professional in de toerismebranche is elke dag anders. Onze experts leren je hoe je elke vakantie tot in de puntjes verzorgt. Bovendien doe je kennis en vaardigheden op om bij een hotel of reisbureau aan de slag te gaan.

Maak jouw persoonlijke reis compleet. Kies voor een nieuwe carrière in de reisbranche!


allSubthemesWithinTheme Toerisme & Recreatie

Cultuur

Cultuur

2 homestudies

Horeca

Horeca

2 homestudies

Management

Management

2 homestudies

Reizen

Reizen

5 homestudies

Wereldtalen

Wereldtalen

1 homestudy


beSureOfYourFuture

Toerisme brengt mensen samen. Het creëert welvaart en draagt bij tot de uitstraling van vele landen. Met je diploma ga je bijvoorbeeld aan de slag als reisbureaumedewerker of reisleider, productontwikkelaar of projectleider. Je bent deskundige in luchtvaart en alles wat met toerisme te maken heeft en je maakt kennis met kunst-, architectuur- en andere cultuuruitingen. Met een opleiding uit ons aanbod zit je dus goed en ga je een vliegende start tegemoet!

"De sector toerisme en recreatie biedt ontzettend veel mogelijkheden. Mensen kiezen bijvoorbeeld voor een reis op maat of staycation. Aan jou als professional de taak om hierop in te spelen! Werk je in deze veelzijdige branche, dan is elke dag anders." - employerSpeaks

Toerisme & Recreatie

trendsCapitalized

De toeristische sector heeft op korte tijd enorme veranderingen ondergaan. De huidige consumenten en toeristische centra spelen daar massaal op in. Mensen ontdekken bijvoorbeeld opnieuw hun eigen land om er te fietsen, te wandelen of musea te bezoeken. Heel wat mensen waren de klassiekers uit het oog verloren. Veel mensen reizen ook dichtbij huis in nabijgelegen landen en regio's om hun kennis te verruimen. Ook "underpromise, but overdeliver" is een trend die zich steeds vaker voordoet. Voor de buitenlandse toerist ligt de focus op de kwaliteit en de authenticiteit van de beleving. Een locatie of een verblijf moet iets uniek te bieden hebben. Steeds meer mensen kiezen voor minder toeristische trekpleisters of onbekende locaties om te gaan ontdekken wat ze te bieden hebben. Ze willen het gevoel hebben dat ze zelf hun eigen agenda bepalen.

Toerisme & Recreatie, hundredPercentOfTheTime

Duurzaamheid en technologie hebben een grote invloed op de reis van morgen. Reizen met de trein wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker, maar ook de informatievoorziening voor- en tijdens het reizen. Daarnaast zijn er meer vakanties in eigen land of met de auto. Flexibiliteit speelt daarbij een rol. Verder zijn mensen vooral op zoek naar een spontane vakantie die positief bijdraagt aan hun gezondheid.

"Toerisme studeren is superleuk! Je leert hoe de wereld in elkaar zit, ontdekt prachtig erfgoed dat onze planeet te bieden heeft en je maakt er kennis met de verschillende sectoren waarin toerisme een belangrijke rol speelt. Bovendien heb je de mogelijkheid jezelf te specialiseren in meerdere talen. Je bent op wereldreis vanuit je eigen huis. Ik heb me gespecialiseerd in Duits en Spaans, omdat ik nog geen kennis had van die talen. Alle stof was duidelijk en gestructureerd opgebouwd. In enkele weken tijd heb ik de basis onder de knie." - Kelly - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Als je geboeid bent door invulling van vrije tijd en toerisme, dan ben jij zonder twijfel geknipt voor een baan als eigentijds en kritisch vakantiemaker! Word je geprikkeld door de uitdagingen en kansen van een wereldstad en wil je de meest boeiende reis van je leven maken? Volg dan zeker een van onze opleidingen. Toerisme is zo veel meer dan reizen: binnen deze sector is het ook mogelijk om je bezig te houden met bijvoorbeeld marketing, sales, data analyst en andere managementfuncties. Je bepaalt dat volledig zelf.

niceToKnowHeader

  • In Nederland zijn 6,8% van de mensen werkzaam in de toerisme- en recreatiesector.
  • Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld.
  • De stad met de meeste hotels ter wereld is Las Vegas.
  • Amerikanen krijgen gemiddeld maar 13 dagen per jaar vakantie.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0