Toerisme & Recreatie

Toerisme & Recreatie

Dol op het buitenland, reizen of mensen begeleiden bij het kiezen van de juiste reis? Dan is een opleiding in het thema Toerisme & Recreatie echt iets voor jou! Met een baan in deze boeiende wereld is geen enkele dag hetzelfde. Of je nu mensen adviseert vanachter een bureau, bij de receptie van een hotel werkt of rondleidingen organiseert in een boeiende stad: jouw carrière neemt elke dag een boeiende wending.

Met onze professionele en praktijkgerichte cursussen leer je alle nuttige kennis en vaardigheden die van jou een echte expert in je vakgebied maken. Zo ben je goed op weg voor een fantastische reis in deze boeiende beroepswereld.

Kies uit onze thuiscursussen jouw favoriete studiegebied en ga meteen aan de slag. Zo ontdek je alle tips and tricks stippel je zo jouw route uit om in deze uitdagende en fascinerende wereld aan de slag te gaan!


allSubthemesWithinTheme Toerisme & Recreatie


beSureOfYourFuture

Toerisme brengt mensen samen. Het creëert welvaart en draagt bij tot de uitstraling van vele landen. Met je diploma ga je aan de slag als reisagent of reisleider, productontwikkelaar of projectleider. Je bent deskundige in luchtvaart en andere toerisme materies en je maakt kennis met kunst-, architectuur- en andere cultuuruitingen. Met een opleiding uit ons aanbod zit je dus goed voor een vliegende start!

"De sector toerisme en recreatie biedt ontzettend veel mogelijkheden. Mensen kiezen bijvoorbeeld voor een reis op maat of staycation. Aan jou als professional de taak om hierop in te spelen! Werk je in deze veelzijdige branche, dan is elke dag anders." - employerSpeaks

Toerisme & Recreatie

trendsCapitalized

De toeristische sector heeft op korte tijd enorme veranderingen ondergaan. De huidige consumenten en toeristische centra spelen daar massaal op in. Mensen ontdekken bijvoorbeeld stilaan opnieuw hun eigen land om er te fietsen, te wandelen of musea te bezoeken. Heel wat mensen waren de klassiekers uit het oog verloren. Veel mensen reizen ook dichtbij huis in nabijgelegen landen en regio´s om hun kennis te verruimen. `Underpromise, but overdeliver´ is een trend die zich steeds vaker voordoet. Voor de buitenlandse toerist ligt de focus op de kwaliteit en de authenticiteit van de beleving. Een locatie of een verblijf moet iets uniek te bieden hebben. Steeds meer mensen kiezen voor minder toeristische trekpleisters of ongekende locaties om te gaan ontdekken wat ze te bieden hebben. Ze willen het gevoel hebben dat ze zelf hun eigen agenda bepalen.

Toerisme & Recreatie, hundredPercentOfTheTime

De technologie is in de mensheid één van de grootste impact geweest in de geschiedenis. Ook op de toeristische sector heeft dit enorm veel invloed. Heel wat reizigers laten belangrijke aspecten in de besluitvorming rond hun reis nog meer over aan technologie. Keuzes op het gebied van bestemmingen en excursies kunnen soms veel tijd in beslag nemen. Komende jaren richten inventieve technologische oplossingen zich vooral hierop. Ook Virtual Reality kent een grote opkomst. Virtual reality is een 3D omgeving wat door computers word geproduceerd en via een speciale VR headset te ervaren is. De technologie laat bijvoorbeeld al toe op virtueel door je hotel te wandelen.

"Toerisme studeren is super plezant! Je leert hoe de wereld in elkaar zit, ontdekt prachtig erfgoed dat onze planeet te bieden heeft en je maakt er kennis met de verschillende sectoren die toerismerijk zijn. Bovendien kan je jezelf ook nog eens specialiseren in meerdere talen. Je bent op wereldreis vanuit je eigen huis. Ik heb me via Ondernemersschool gespecialiseerd in Duits en Spaans, omdat ik nog geen kennis had van die talen. Alle stof was duidelijk en gestructureerd opgebouwd. In enkele weken tijd heb ik de basis vlot onder de knie gekregen." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Als je geboeid bent door invulling van vrije tijd en toerisme dan ben jij zonder twijfel geknipt voor de job van eigentijds en kritisch vakantiemaker! Word je geprikkeld door de uitdagingen en kansen van een wereldstad en wil je de meest boeiende reis van je leven maken? Volg dan zeker een opleiding aan onze school. Toerisme bestaat ook echt niet meer alleen maar uit reizen. Je kan je in de sector ook zeker bijvoorbeeld bezig houden met marketing, sales, data analyst en andere managementfuncties. Je bepaalt dat volledig zelf.

niceToKnowHeader

  • In 2000 waren in Antwerpen in totaal 15.821personen tewerkgesteld in de toeristische sector. Goed voor 6,6 percent van de totale stedelijke tewerkstelling.
  • Wist je dat Frankrijk het meest bezochte land ter wereld is?
  • De stad met de meeste hotels ter wereld is Las Vegas.
  • Wist je dat Amerikanen gemiddeld maar 13 dagen vakantie per jaar krijgen?

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0