Muziek

Muziek

Was muziek jouw first love? Kun je geen dag zonder ritmes en beats en droom jij er van om professioneel aan de slag te gaan in deze bruisende en creatieve sector? Maak jouw muzikale droom dan waar en volg een van onze fantastische muziekopleidingen die jouw dé specialisaties aanreiken om in deze swingende wereld aan de slag te gaan!

Maak je keuze uit onze creatieve cursussen en ontdek hoe je je muzikale kennis verder kan ontwikkelen om jouw carrière als DJ of producer waar te maken. Want met al die nieuwe praktische kennis over muziek en productie achter de hand weet je perfect hoe je in deze sector kan starten om zo de wereld, jouw leven en dat van anderen weer wat muzikaler te maken!

Dankzij onze boeiende en praktijkgerichte thuiscursussen kies je zonder twijfel voor een toekomst waar muziek in zit.


allSubthemesWithinTheme Muziek


beSureOfYourFuture

Werken in de muziekindustrie strekt zich veel verder uit dan zingen als een nachtegaal of dansen als een performer. Buiten de spotlights houden miljoenen mensen zich met allerlei dingen bezig. Ga aan de slag als manager, zelfstandig muziekproducer, muzikant, redacteur.... De mogelijkheden zijn eindeloos! Als meester in je vak ben je in staat om diverse muzikale projecten voor je klanten uit te rollen. Music, maestro!

"Wij geven getalenteerde artiesten en studenten een podium. Van theaters tot festivals: overal hebben we hardwerkende mensen in dienst, zowel voor als achter de schermen. Bij ons heb je na je diploma gelijk een baan, want we hebben regelmatig nieuwe collega's nodig die van avontuur en afwisseling houden." - employerSpeaks

Muziek

trendsCapitalized

Er worden weer mensen aangenomen in de muzieksector. En niet alleen stagiaires, maar ook betaalde freelancers en zelfs mensen op de ouderwetse loonlijst. Goede tijden voor wie werk zoekt in de muziek! Met een opleiding uit ons aanbod kies je dus voluit voor jouw muzikale carrière en jaag je jouw dromen na! Ook in de muziekindustrie moet je jezelf voortdurend aanpassen aan veranderingen en ontwikkelingen. Soms komen er nieuwe trends en soms herhalen trends zich. Afgebakende muziekgenres zijn bijvoorbeeld steeds meer aan het vervagen. Een liedje vandaag is doorgaans korter en kan uit meerdere genres bestaan. Ontdek zelf alle trends tijdens een van onze opleidingen in de categorie muziek!

Muziek, hundredPercentOfTheTime

Technologie is een belangrijke drijvende kracht achter muzikale innovatie. Denk aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar of het inmiddels alomtegenwoordige autotune, waardoor rappers het met vervormde stem toch aandurven om wat te zingen. Muziek evolueert mee met de technologie en biedt dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Dankzij podcasts zijn we steeds meer gewend aan stemmen die in ons oor praten. Muziek zal zich ook veel meer gaan richten op de podcasts. Het fluisterzingen, dat tienerster Billie Eilish introduceerde, zal gemeengoed worden. Door de online streamingsdiensten worden songs steeds korter en korter. Te lang uitgesponnen intro's en wegstervende eindes worden vermeden. Dat kost toch alleen maar luisteraars.

"Ik ben al enkele jaren werkzaam in de festivalbranche. Er zijn zoveel mogelijkheden. Vanaf het begin- tot het eindproduct komt er heel wat bij kijken. Van programmeurs en artist handling tot stage hands en transport. Zij hebben direct te maken met de artiesten en de kern van het festival. Daarnaast is er natuurlijk ICT en de opbouw van het festival tot aan leveranciers. De ene functie heeft meer betrekking op de creatieve kern dan de ander en voor productie worden er vaak wat dingen uitbesteed. Je kan zoveel zaken doen!" - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Tijdens de opleidingen uit de categorie muziek krijg je les van de beste vakexperten. Het leuke aan deze opleidingen is dat ze enorm praktijkgericht zijn. Ze vinden plaats in de professionele opnamestudio's waar apparatuur en tools aanwezig zijn. Dankzij tips & tricks van de beste docenten stoom je jezelf in no time klaar voor een muzikale carrière!

niceToKnowHeader

  • Liedjes worden korter en korter. Dit is grotendeels een effect van streaming en de ontdekking via afspeellijsten.
  • Funk en industrieel gewortelde grooves zijn weer in. De jaren 80 zijn zowel sonisch als esthetisch helemaal terug van weggeweest.
  • Hoewel YouTube al heel lang bestaat en koning blijft voor video-inhoud, raakt het platform steeds meer verzadigd en gecommercialiseerd. Veel artiesten en makers willen in contact komen met hun fans. Live streaming-sites zoals Twitch en Mixer worden steeds belangrijker.
  • Muziek heeft hetzelfde effect op de hersenen als drugs, eten en verliefdheid.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0