Tekenen & Schilderen

Tekenen & Schilderen

Wil jij graag al jouw opborrelende ideeën uiten in professioneel ontworpen affiches of brochures? Jeuken je vingers om prachtige designs te creëren in SketchUp 3D? Wil je jouw fantastische ontwerpen tot leven wekken via een spetterend werk dat creativiteit in al haar facetten uitstraalt? Volg dan een van onze opleidingen die jou introduceren in de fantastische wereld van Tekenen en Schilderen en geef kleur aan jouw nieuwe carrière.

Dankzij onze praktijkgerichte cursussen kun je eindelijk jouw creativiteit de vrije loop laten of ontdekken hoe je jezelf verder kan specialiseren. Met al deze nieuwe technieken achter de hand ben je dan ook meteen klaar om van jouw passie je beroep te maken.

Een ding is in ieder geval zeker: na een van onze inspirerende thuiscursussen of groepsopleidingen kan je je creativiteit écht aan de buitenwereld tonen! Zo ben je helemaal klaar voor een spetterende carrière in deze fantastische sector.

allSubthemesWithinTheme Tekenen & Schilderen

beSureOfYourFuture

Veel van onze studenten volgen deze opleidingen als hobby. Toch vormen ze ook een goede basis om professioneel aan de slag te gaan als tekenaar. Met je diploma op zak start je snel als zelfstandige of als freelancer. Je kan ook grafisch aan de slag gaan in een agency of volledig zelfstandig. Je kan bijvoorbeeld ook tekeningen maken bij je zelfgeschreven kinderverhaal en een fantastisch boek uitgeven. Goed gevoel voor humor? Stuur je portfolio naar kranten en magazines en ga aan de slag als cartoonist. Of misschien zegt een carrière als rechtbanktekenaar je wel iets? In deze sector zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Om als tekenaar of schilder te starten, heb je twee dingen nodig: talent en kennis. Dat talent heb je of heb je niet en uit zich pas door veel te oefenen. Kennis van materialen, perspectieven en technieken doe je op door een goede opleiding te volgen. Ik merk dat studenten van deze school er snel mee weg zijn, omdat ze goed begeleid worden. Dat is uiteraard een grote troef om een carrière als kunstenaar of professioneel tekenaar uit de wacht te slepen. - employerSpeaks

trendsCapitalized

Iedereen heeft een uniek talent om te tekenen en schetsen. Daarom gaan ook steeds meer mensen professioneel aan de slag met tekenen en schilderen. Op Instagram zie je regelmatig timelapses voorbij komen van tekenaars die hun skills tonen in versnelde video’s. Daarmee inspireren ze andere creatievelingen en zetten ze hun werk in de kijker. Ook steeds meer cartoonisten winnen aan bekendheid met hun werk. Ze zijn niet langer de onzichtbare tekenaars van een krantenredactie, maar hebben een bloeiende carrière door hun diensten breder aan te bieden. Een leuke tekening op de muur van je school? Een etalagevenster dat een origineel printje verdient? Of een vrolijke collectie strandhanddoeken laten bedrukken? Heel wat cartoonisten schieten je graag te hulp.

Tekenen & Schilderen, hundredPercentOfTheTime

Tekenen en computergestuurde effecten waren lange tijd water en vuur. Daar is ondertussen verandering in gekomen! Niet alleen grote animatiestudio’s maken gebruik van geavanceerde effecten, ook beginnende tekenaars hebben toegang tot handige apps of online tools voor beeldbewerking. Zie het als een verrijking en gebruik het in je voordeel!

Ik zat al enkele jaren met het idee om tekenlessen te volgen, maar door mijn drukke agenda kwam het er maar niet van. Via afstandsonderwijs heb ik er toch werk van gemaakt en ik was héél tevreden over de aanpak van de docent. Op mijn eigen tempo kreeg ik verschillende technieken in de vingers en kon ik mijn talenten verder ontplooien. Wat begon als een hobby, is geëindigd met een eigen atelier en binnenkort mijn eerste tentoonstelling. Spannend! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

In deze opleiding maak je kennis met alle technische aspecten van tekenen en schetsen. In een persoonlijk schetsdagboek hou jij je eerste stappen nauwlettend in de gaten, zodat je kan zien hoeveel vorderingen je maakt. De meeste studenten die een tekenopleiding volgen, doen dat als hobby. Het is ontspannend, stimulerend en je houdt er iets aan over om aan je muur te hangen! Toch zijn er ook studenten die er hun beroep van willen maken. En daar helpen onze docenten graag bij! Stap voor stap krijg je de technieken aangeleerd en maak je kennis met het werkveld. Hoe haal je je eerste opdracht binnen? Hoe begin je aan je eerste prentenboek? Of hoe start je als zelfstandige? Je komt het allemaal te weten!

niceToKnowHeader

  • Van tekenen word je gelukkig. Letterlijk! Je hersenen maken extra gelukshormonen aan als je je pen op papier zet.
  • De oudste tekening die ooit teruggevonden werd, was een grotschildering van een hand. Dit oeroude kunstwerk werd meer dan 64.000 jaar geleden door een Neanderthaler aangebracht in de grot van Maltravieso in Spanje.
  • Er gaat een gerucht dat Leonardo Da Vinci’s wereldberoemde Mens van Vitruvius eigenlijk een zelfportret is. Voor tekenaars is dit werk een goede methode om lichaamsverhoudingen te bepalen.
  • Het potlood is een Engelse uitvinding. In 1564 werd voor het eerst een staafje grafiet omhuld door een houten stokje. Het potlood was geboren!
  • Walt Disney leerde cartoons tekenen via een schriftelijke cursus en hij verfijnde zijn skills door naar de kunstacademie te gaan. Het vervolg van zijn carrière ken je vast wel.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0