Administratie & Receptie

Administratie & Receptie

Communicatieve- en administratieve vaardigheden komen in elk bedrijf van pas. Binnen het thema Administratie & Receptie ga je aan de slag met belangrijke competenties, zoals organiseren, plannen en structureren.

Onze professionele opleidingen zijn gericht op de praktijk. Je leert alles wat nodig is om in deze sector aan de slag te gaan. Daarbij krijg je online begeleiding van een expert uit het vak.

Veel bedrijven staan te springen om administratieve talenten zoals jij. Kies nu uit ons ruime studieaanbod en ontwikkel jezelf tot specialist op het gebied van administratie!


allSubthemesWithinTheme Administratie & Receptie


beSureOfYourFuture

Elk bedrijf heeft vandaag de dag een administratieve afdeling, in welke sector dan ook. Ook de overheid is bijvoorbeeld altijd op zoek naar administratieve talenten. Kortom: als je werkzekerheid wil, dan is je administratieve vaardigheden bijschaven een stap in de goede richting.  

"Administratieve talenten zijn de bouwstenen van elk bedrijf. Sollicitanten met een afgeronde thuisopleiding van deze school hebben bij ons altijd een streepje voor! We weten dan zeker dat onze toekomstige collega het in zich heeft om het bedrijf te laten groeien." - employerSpeaks

trendsCapitalized

Thuiswerk is steeds populairder aan het worden. Vooral wanneer bedrijven geconfronteerd worden met onvoorziene hindernissen die het traditionele werken verstoren, gaan ze op zoek naar alternatieven. Ook voor hen die in de administratie werken, brengt thuiswerk veranderingen met zich mee. Er worden nieuwe mogelijkheden en methodes gebruikt die de communicatie, meetings, projectmanagement en data transfer vergemakkelijken. Meer dan ooit tevoren zijn goede digitale vaardigheden onmisbaar. Zo blijf je makkelijk up-to-date met alle nieuwe mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om duidelijk en doelgericht te communiceren. Doordat je je collegas en klanten minder vaak in levende lijve ziet, is duidelijk communiceren des te belangrijker.

Administratie & Receptie, hundredPercentOfTheTime

Het automatiseren van administratie zit in een stroomversnelling. Excelsheets zijn bij iedere boekhouder bekend, maar ook die worden (deels) vervangen door geavanceerde programma’s, mobiele applicaties en zelfs robots. Veel bedrijven investeren in zulke software. En toch doen al die bedrijven nog steeds een beroep op professionals met echte administratieve kennis. Voor iedere gezonde onderneming zijn ze dus een absolute meerwaarde.

"Ik werkte al een aantal jaren in de administratieve sector. Toch had ik moeite om bij te blijven. Het is enorm belangrijk om je af en toe bij te scholen. Daarom volgde ik de opleiding Commercieel Medewerker. Omdat de cursus praktijkgericht is, kon ik een groot deel van wat ik leerde meteen toepassen in mijn job. Mijn baas merkte dat al snel op en stelde mijn nieuwe kennis zeer op prijs. Dat maakte opslag vragen tijdens de eerstvolgende evaluatie dan ook geen probleem. Zo was de opleiding meteen vlotjes terugverdiend!" - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Wist je dat het thema Administratie één van onze populairste thema’s is? We krijgen enorm veel vragen en inschrijvingen van mensen die hun administratieve vaardigheden willen verbeteren. Dat is logisch, want welke kant je ook op wilt met je carrière, een administratieve cursus geeft altijd een meerwaarde.

niceToKnowHeader

  • In elke sector, in elk bedrijf is er nood aan iemand die administratief sterk is.
  • Vlaanderen kent bijna 600.000 ondernemers. Ondernemen zit weldegelijk in ons bloed. Misschien start jij wel als zelfstandige? In een administratieve job verdien je gemiddeld 2.614 euro bruto.
  • Boekhouders drukken hun stempel op de geschiedenis. De oudste tekst waarvan we weten wie hem geschreven heeft, is van een boekhouder.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0