Allround modeontwerper, cpProfessionWithFuture

Ben jij gebeten door het modevirus en wil je een absolute alleskunner worden op het gebied van mode? Wil jij de mooiste creaties leren ontwerpen én creëren? Kies dan voor de Allround opleiding Mode Ontwerp en Creatie! In deze praktijkgerichte opleiding word je begeleid door een aantal van de beste modeontwerpers en kleermakers uit het werkveld.
Geïnspireerd door de groten der aarde ga je eerst aan de slag met het ontwerp van diverse kledingstukken, waarbij je rekening houdt met de verschillende lichaamsvormen, stoffen, kleuren en patronen. Daarna leer je om jouw eigen ontwerpen zelf uit te werken. Je zal daarvoor ook je eigen patronen gaan ontwikkelen en gebruiken.
Vervolgens leer je hoe je kleding kunt verstellen, om zo iedereen een kledingstuk te kunnen bieden dat zit als gegoten. Tenslotte kun je als keuzevak kiezen uit het ontwerp van bruidskleding of lingerie; de twee spannendste en meest uitdagende mode-items.
Word jij het design-spektakel van de komende decennia? Schrijf je direct in voor onze Allround opleiding Mode- Ontwerp en Creatie en laat die droom uitkomen!
cpWouldYou
 • De mooiste creaties kunnen ontwerpen en creëren
 • Jouw mode-expertise tot in de puntjes bijschaven
 • Verschillende opleidingsmodules volgen, waarin je het modevak stap voor stap eigen maakt
 • Tijdens jouw carrière met niets anders dan mode bezig zijn
 • Modeontwerper of kleermaker worden
Mode en Creatie - Allround
 • cpEducationTypeProfessional
 • De Ondernemersschool NHOC
 • cpCourseTypeHome
 • 12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
 • cpAllroundCourse
 • cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma
 • €1806€1444.80
 • payInTerms
cpProgram Mode en Creatie - Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Modeontwerper
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Modeontwerper

Droom je van een eigen kledinglijn? Zie je het al helemaal voor je: jouw werk op de catwalk van Milaan of Parijs? Durf groots te denken! Met deze thuisstudie tot Modeontwerper zet je vandaag nog jouw dromen om in daden.

In de opleiding leer je helemaal van begin tot eind je eigen kledingstukken ontwerpen. Zo ontdek je hoe je de beste schetsen en figuurtekeningen maakt, leer je rekening houden met allerlei verschillende lichaamsvormen en ga je aan de slag met eindeloos veel originele stoffen en prints.

Wil jij meewerken aan de toekomst van de mode? Til dan met deze studie je artistieke en creatieve vaardigheden naar een hoger niveau en groei uit tot de held van de haute couture!

allroundModuleSavings

readMore
Kleermaker
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kleermaker

Zelf je kleding maken is weer helemaal in. En waarom zou je ook rondlopen in een kledingstuk dat al duizend anderen dragen? Jij maakt gewoon je eigen creatieve designs waarmee je opvalt en nog geld bespaart ook!

Tijdens deze thuisstudie leer je stap voor stap de technieken en vaardigheden die je nodig hebt om de mooiste kleding te maken. Zo leer je bijvoorbeeld inspiratie vinden, patronen tekenen en werken met de overlockmachine. Straks tover jij van alles tevoorschijn, voor jezelf én voor toekomstige klanten.

Of je nu aan de slag gaat bij een kledingmerk of je eigen lijn start, één ding is zeker: van jouw hand komen enkel unieke eyecatchers!

allroundModuleSavings

readMore
Patroontekenen
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Patroontekenen

Elk kledingstuk begint op papier. Als patroontekenaar zet jij de eerste lijnen uit! Droom jij ervan om een outfit te dragen die je helemaal zelf hebt ontworpen? Of zie je het al voor je, een bruid in een trouwjurk van jouw hand? Dan is dit de ideale opleiding voor jou!

In de thuisstudie Patroontekenen ontdek je hoe je een idee vertaalt naar een professioneel patroon. Niet alleen leer je patronen ontwerpen, maar ook maten opnemen en een snijplan opstellen. Zo maak jij straks behalve mooie vooral ook perfect zittende kleding.

Deze opleiding is ideaal voor wie graag creatief bezig is met mode. Ben je al kleermaker of naaister, dan kun je met deze studie jouw vaardigheden uitbreiden. Schrijf je nu in en word Patroontekenaar!

allroundModuleSavings

readMore
Patroontekenen Gevorderden
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Patroontekenen Gevorderden

Heb je al ervaring met patroontekenen en wil je jouw ontwerpen verbeteren of jezelf wagen aan speciale accenten, zoals een kimonomouw of een corsage? In deze thuisopleiding til je jouw tekenskills naar een hoger niveau!

Je leert hoe je patronen aanpast aan de laatste modetrends of aan iemands lichaamsvorm, hoe je variaties maakt op de standaard patronen en hoe je kleding creëert die perfect past en helemaal zit zoals jij het wil.

Een taille verhogen of verlagen, wikkelblouses in elkaar zetten of van een basisrok een ander model maken: het is na deze opleiding allemaal kinderspel voor jou!

allroundModuleSavings

readMore
Kleding Verstellen
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kleding Verstellen

Soms vind je tijdens een shopsessie de perfecte broek, op één detail na: de rits kan niet dicht. Of de pijpen zijn nét iets te lang. Eerlijk? Een kledingstuk dat meteen perfect zit is eigenlijk zo zeldzaam als een rustige winkelstraat op zaterdagmiddag.

Omdat weinig mensen in de standaard confectiematen passen, moet kleding vaak in de breedte of lengte versteld worden. Dankzij deze thuisstudie Kleding Verstellen weet jij precies hoe je dat doet!

In de opleiding leer je methodes om elk kledingstuk de ideale vorm te geven. Jij weet straks als geen ander hoe je een heupomtrek corrigeert, rokjes retoucheert en stofdelen in elkaar stikt. Laat de naaimachine maar draaien en maak jezelf, je vrienden of toekomstige klanten blij met perfect zittende kledij!

allroundModuleSavings

readMore
Bruidskleding Ontwerpen
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Bruidskleding Ontwerpen

Wil je je eigen bruidsjurk ontwerpen? Maak je dagdroom werkelijkheid en ontwerp jouw ultieme bruidsjurk. Voor jezelf, een vriendin of klanten. Start met Bruidskleding Ontwerpen en maak de meest oogverblindende creaties!

Heb je de jurk al uitgebreid in je hoofd geschetst? Zet het op papier, kies de pasvorm, de juiste stof en kleur en ontwerp ook bijpassende bruidslingerie. Je krijgt technieken aangereikt die je creativiteit ondersteunen: je werkt met maattabellen en patroontekenen.

Het resultaat moet picture-perfect zijn. Een uitdaging die jou op het lijf geschreven is!

allroundModuleSavings

readMore
Lingerie Ontwerper
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Lingerie Ontwerper

Goede lingerie is het begin van een geslaagde outfit. Die perfect zittende beha laat je outfit extra goed uit de verf komen, maar ook het dragen van fijn ondergoed geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

In deze opleiding tot Lingerieontwerper leer je alles over de verschillende boezems en beha’s, maar eerst leer je de nodige materialen, stoffen en naaldsoorten kennen. De eerste keer dat je een naaimachine aanraakt? Geen probleem, we beginnen met de basis.

Beha’s, slips, negligés, korsetten, zwemkleding en zelfs herenondergoed: het komt in deze opleiding allemaal aan bod. Jij gaat straks meteen aan de slag in een kledingwinkel, lingerieboetiek of als zelfstandig lingerieontwerper!

allroundModuleSavings

readMore
Allround cursus mode-ontwerp en creatie thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Patroontekenen
 • Kledig ontwerpen
 • Kleding verstellen
Allround cursus mode-ontwerp en creatie thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Modeontwerper
 • Kleermaker
 • Patroontekenaar
cpTeachers Mode en Creatie - Allround

cpPracticalInfo

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

cpFinancialInfo

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1806.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Mode en Creatie - Allround
 • cpEducationTypeProfessional
 • De Ondernemersschool NHOC
 • cpCourseTypeHome
 • 12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
 • cpAllroundCourse
 • cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma
 • €1806€1444.80
 • payInTerms

cpStartNewCarreer Mode en Creatie - Allround. cpChooseQualityEducationWith De Ondernemersschool NHOC.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450cpOnSubscribe
€375.12 partPayStep
€375.12 partPayStep
€375.12 partPayStep
€375.12 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Mode en Creatie - Allround

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Claire
Claire

De docent gaf me alle ondersteuning die ik nodig had. Omdat zij zelf in de praktijk heeft gewerkt, wist ze veel over het werkveld en door haar kennis en netwerk heb ik snel een leuke baan gevonden.

Kees
Kees

Ik heb deze cursus met enorm veel plezier gevolgd. Het lesmateriaal was helemaal up-to-date en door de vele praktijkvoorbeelden en foto's had ik alles snel onder de knie. Zou het aan iedereen aanraden!

VOS, F.R.
VOS, F.R.

Uitgebreide cursus met brede toelichting van de docent.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0