Nieuws & Blog

Allround fotografie

Maak werk van je liefde voor fotografie

Tegenwoordig brengen we veel tijd door op onze mobieltjes. De hele dag door maken mensen selfies en foto’s van bijvoorbeeld hun eten met als doel om ze direct te delen op allerlei sociale netwerkkanalen. Het is dan ook totaal geen kunst om op het knopje van je mobiel te drukken en een middelmatige foto te maken die je vervolgens opleukt met een filter en bewerkt met een van de vele apps. Resultaat: een jaloersmakend plaatje voor je Instagram of Facebook.

Kracht

Bij deze foto’s staat altijd de inhoud voorop en is de techniek van het fotograferen bijzaak geworden. Digitale fotobewerking dringt zo steeds verder ons leven binnen en er zijn bijna geen gewone onbewerkte foto’s meer te vinden op onze social media kanalen. Eeuwig zonde! Want goed kunnen fotograferen is niet een kwestie van zoveel mogelijk filters gebruiken en photoshoppen. Een goede foto heeft kracht van zichzelf en een goede fotograaf geeft zijn creativiteit vorm door middel van technische kennis, bepalen van composities, gebruik van licht en het kiezen van de juiste hoek.

Digitale tijdperk

Je kunt je het waarschijnlijk al bijna niet meer herinneren. Het fotograferen met een analoge camera en de bijbehorende fotorolletjes. De spanning als je de foto’s na het ontwikkelen mocht ophalen bij de plaatselijke drogist. Zijn de foto’s gelukt of niet? En dan vaak die teleurstelling van overbelichte foto’s, mensen met hun ogen dicht of kinderen die net uit beeld liepen. Nu gebeurt bijna alles digitaal en kun je je foto’s direct bekijken op een LCD-scherm.

Smartphone aan de kant

Wil je van fotografie een serieuze hobby maken of misschien zelfs je beroep? Dan is het zaak om je smartphone zo snel mogelijk links te laten liggen en met een digitale camera aan de slag te gaan. Of je nu gaat voor een compact camera die je zo in je zak of tas stopt, een compacte systeemcamera of een spiegelreflex, neem altijd uitgebreid de tijd om je camera te leren kennen. Je moet je camera blindelings weten te bedienen en precies aanvoelen welke sluitertijd je nodig hebt of welk diafragma. Hoe beter je wordt hoe meer je handmatig gaat instellen en zo verbeter je stap voor stap de kwaliteit van je foto’s en houd je zelf de regie in handen.

Fotografie lessen

Geniet je van het vastleggen van speciale momenten en krijg je energie van het maken van prachtige foto’s? Ben je klaar om je foto’s naar een hoger plan te tillen en misschien zelfs wel de stap te maken naar professionele fotografiewerkzaamheden? Dan kunnen wij je verder helpen met onze opleiding Allround Fotografie. Leer alles over digitale fotografie en het professioneel bewerken met Photoshop, hoe je een persoonlijkheid op een bepaald moment vastlegt door middel van portretfotografie, hoe je een landschap voor iedereen toegankelijk maakt en hoe je bij kunt dragen aan de blijvende herinneringen van een bruidspaar door goede huwelijksfotografie.

Ga vanaf nu nooit meer de deur uit zonder camera en schrijf je vandaag nog in!

Opleiding Fotografie

Maak werk van je opleiding!