Voedingsconsulent, cpProfessionWithFuture

Mensen zijn de laatste jaren steeds bewuster gaan eten. Maar wat is nu écht gezonde voeding? Steeds meer mensen vinden verantwoorde voeding belangrijk. En jij kunt ze daarbij helpen!

Tijdens deze uitgebreide allround opleiding Voedingsdeskundige bekijk je in 3 modules alle aspecten die bijdragen aan een gezondere levensstijl. In de eerste module leer je alles over belangrijke voedingstoffen en energiebehoefte. Daarna ga je mensen gericht ondersteunen om af te vallen dankzij de module Gewichtsconsulent.

Daarnaast leer je ook meer over de specifieke behoeften van onder andere kinderen en sporters. Dankzij deze cursus help je mensen aan een beter, energievoller en vooral gezonder leven!

Goed eten vormt de basis van echt geluk.

Auguste Escoffier
cpWouldYou
 • Slim inspelen op de huidige trend van bewuste voeding
 • Mensen helpen bij een gezonde en bewuste levensstijl
 • Professioneel en persoonlijk voedingsadvies kunnen geven
 • Coaching en advies kunnen geven in diverse sectoren
 • Zelfstandig voedingscoach of -adviseur worden of voedingsspecialist in loondienst
Voedingsdeskundige - Allround
cpEducationTypeProfessional
De Ondernemersschool NHOC
cpCourseTypeHome
12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1666

cpProgram Voedingsdeskundige - Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Voedingsleer
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Voedingsleer

Gezonde voeding is van groot belang. Maar wat is nou eigenlijk gezonde voeding en wat zit er allemaal in onze voeding? Dit en meer leer je tijdens de opleiding Voedingsleer.

Tegenwoordig letten meer en meer mensen bewuster op hun voeding. Logisch, want je bent wat je eet, zeggen ze. Of dit gezegde altijd opgaat, leer je tijdens deze thuiscursus. Je komt meer te weten over energie en stofwisseling, maar bijvoorbeeld ook verschillende soorten voedingsstoffen, zoals vetten en mineralen. Wanneer je dit diploma op zak hebt, verbreed jij je baankansen als voedingsdeskundige.

Schrijf je in en help anderen hun eetpatroon te verbeteren!

allroundModuleSavings

readMore
Gewichtsconsulent
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Gewichtsconsulent

Wil je mensen helpen bij het afvallen? Of gewoon heel veel weten over voeding en beweging? Als gewichtsconsulent begeleid je mensen om het lichaam te hebben waar zij zich prettig bij voelen.

Wist je dat de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht? De vraag naar goede gewichtsconsulenten die helpen met verantwoord afvallen wordt dan ook steeds groter. Wil je weten hoe je een evenwichtig dieet samenstelt? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leert hoe je een individueel voedingsplan samenstelt en goed advies geeft aan je cliënten. Hoe herken je diabetes of een eetstoornis? Je weet als gewichtsconsulent straks alles van overgewicht. Van de psychologie van eetgedrag, de verdeling en inname van energie, tot oorzaken en behandeling.

Jouw klanten komen mogen je álles vragen. Je geeft het beste advies over voeding, weet te motiveren en helpt bij het bereiken van een gezond gewicht.

allroundModuleSavings

readMore
Kindervoedingsadviseur
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kindervoedingsadviseur

Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor kinderen al helemaal. Zij kampen steeds vaker met overgewicht als gevolg van een voedingspatroon vol snelle suikers en een gebrek aan vitamines.

Als kindervoedingsadviseur help je ouders om samen met hun kind een gezond en gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen. Je stelt voedingsschema’s op voor baby’s tot pubers, weet alles van de verschillende allergieën en maakt van elke maaltijd een feestje.

Leer kinderen dat gezond eten juist lekker is en geef ze een eetpatroon mee waar ze een leven lang iets aan hebben!

allroundModuleSavings

readMore
Sportvoedingsadviseur
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Sportvoedingsadviseur

Eet je een eiwitrijke maaltijd beter vóór of na het sporten? Zijn sportdrankjes gezond? En welke supplementen heb je eigenlijk nodig als sporter?

Sportvoeding is een vak apart. Iedereen lijkt er een mening over te hebben en op internet doen vele voedingsmythes de ronde. Wil je precies weten hoe het allemaal zit? Volg dan deze thuisstudie tot sportvoedingsadviseur en word een professional op het gebied van voeding en sport!

In de opleiding krijg je antwoorden op al je prangende voedingsvragen en leer je een hoop bij over de menselijke spijsvertering, stofwisseling en energieopslag. Ook ontdek je welke voeding bij welke sporter past. Zo heeft een gewichtheffer hele andere behoeftes dan een langeafstandsloper. Jij geeft sporters straks perfect onderbouwd advies!

allroundModuleSavings

readMore
Dieetkok
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Dieetkok

Als Dieetkok weet jij straks raad met ieder dieet: vegetarisch, veganistisch, calorie-arm, suikervrij, glutenvrij , licht verteerbaar of zelfs macrobiotisch. 

Wil je precies weten hoe de spijsvertering werkt? Wat de impact is van gluten en lactose? In deze opleiding leer je alles over verschillende voedingsstoffen. Ook krijg je inzicht in feiten en fabeltjes rond dieetvoeding en ontdek je hoe je aangepaste recepten toch heerlijk laat smaken.

Als kers op de taart krijg je handige tips en oefeningen, praktische voorbeelden en professionele richtlijnen om je aan te houden. Een opleiding die naar meer smaakt!

allroundModuleSavings

readMore
Allround cursus voedingsdeskundige thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Professioneel en persoonlijk voedingsadvies geven
 • Coaching en advies geven in diverse sectoren
 • Specialiseren in bijv. kinderen, sport of koken
Allround cursus voedingsdeskundige thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig voedingscoach of -adviseur
 • Voedingsspecialist in loondienst
 • Dieetkok 
cpTeachers Voedingsdeskundige - Allround

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

cpFinancialInfo

Voedingsdeskundige - Allround
cpEducationTypeProfessional
De Ondernemersschool NHOC
cpCourseTypeHome
12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1666

cpStartNewCarreer Voedingsdeskundige - Allround. cpChooseQualityEducationWith De Ondernemersschool NHOC.

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€360 cpOnSubscribe
€359.82 partPayStep
€359.82 partPayStep
€359.82 partPayStep
€359.82 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Voedingsdeskundige - Allround

cpWhyChooseCompany De Ondernemersschool NHOC

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Pieter
Pieter

Ik heb een erg fijne ervaring gehad! De cursus bevatte enorm interessante informatie en veel praktijkvoorbeelden. Alles was helder uitgelegd en daardoor had ik alles snel onder de knie. Ik raad iedereen die interesse heeft in dieetvoeding deze cursus aan!

DE GIER, T.E.
DE GIER, T.E.

Ik heb de cursus voedingsleer online besteld en betaald. Twee dagen later werd deze al bij me thuis geleverd, mooi verpakt in een handige doos. Hopelijk verloopt mijn examen even vlot.

BROUWERS, L.
BROUWERS, L.

De begeleiding die ik kreeg via het studentenplatform was heel goed. Binnen de twee dagen had mijn docent altijd een uitgebreid antwoord op maat voor me klaar. Op die manier kon ik op een vlot tempo blijven studeren.

interestsCarouselHeader