Allround fotograaf, cpProfessionWithFuture

Het gebruik van beeld is belangrijker dan ooit. Denk niet alleen aan veelzeggende reclame-uitingen, kunst en fotojournalistiek, maar ook aan hobbyfoto's op Instagram of Facebook. Tegenwoordig lijkt door geavanceerde foto-apps in iedereen een professionele fotograaf te schuilen. Maar niets is minder waar!

Wil jij weten hoe digitale fotografie écht werkt? Volg dan onze opleiding Allround Fotografie. Verschillende genres komen aan bod: portretfotografie, studio- en productfotografie en landschapsfotografie. Zo ben jij straks een professionele allround fotograaf, die van elke opdracht een succes maakt. Nieuwsgierig naar Adobe Photoshop? In de laatste module leer je werken met dit programma, zodat jouw foto's optimaal uit de verf komen!

cpWouldYou
 • Leren hoe je je onderscheidt als professionele fotograaf
 • Alles leren over de verschillende functies van jouw camera
 • Verschillende soorten fotografie onder de knie krijgen, waaronder: portret-, landschaps- en productfotografie
 • Leren hoe je jouw foto's bewerkt tot geschikt beeldmateriaal
 • Een carrière starten als professioneel fotograaf
cpProgram Fotografie (Allround)

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundGroupModalBody

Fotografie Basis
5 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Fotografie Basis

Fotograaf: écht iets voor jou! Maak jij graag foto’s, maar heb je het idee dat ze vaak nét niet perfect zijn? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding! Je wordt ingewijd in de beeldtaal en leert jouw creativiteit te verbinden met professionele fotografie. Automatische instellingen op je spiegelreflexcamera maken plaats voor technische toepassingen zoals sluitertijd, diafragma en witbalans.

Van een ervaren fotograaf leer jij de kneepjes van het vak. Welk diafragma gebruik je voor extra scherpte-diepte? Wat is de invloed van de gekozen ISO op je foto? Hoe voorkom je lelijke schaduwen in het gezicht van mensen? En hoe breng je al deze kennis in de praktijk voor een sprekend portret of een boeiende natuurfoto? Leer precies hoe het allemaal werkt!

allroundModuleSavings

readMore
Portretfotografie
4 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Portretfotografie

Je kan al aardig overweg met je spiegelreflexcamera en je wil je specialiseren in portretfotografie? Dan moet je zeker de opleiding Portretfotografie volgen.

Tijdens de lessen leer je stap voor stap hoe je het perfecte portret maakt. Omdat je met mensen werkt, moet je niet enkel je camera kunnen gebruiken. Je moet ook leren hoe je je model kan aansturen. De combinatie van die twee elementen maakt deze cursus portretfotografie echt een aanrader voor iedere (hobby)fotograaf.

Leg jouw toekomst vast, en start nu met de praktijkgerichte opleiding Portretfotografie.

allroundModuleSavings

readMore
Studio- en Productfotografie
4 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Studio- en Productfotografie

Fotograferen in een professionele fotostudio is voor vele hobbyfotografen een droom én een uitdaging. Werken in een studio is dan ook een hele ervaring. Je kan volledig zelf het licht bepalen en je kan de ruimte inrichten en aankleden zoals je wilt.

Hoe je dit alles doet, leer je in de uitgebreide opleiding Studio- en Productfotografie. Zo weet jij binnenkort alles af van fotograferen in een studio en kan je zelf de beste studiofoto’s maken. Je leert onder andere hoe je het best werkt met een model. En je maakt kennis met verschillende fotoachtergronden, zoals: papier, doek en infini. Na het behalen van jouw diploma kun jij verschillende professionele studiofoto's maken!

Schrijf je in en breid je fotoskills uit!

allroundModuleSavings

readMore
Landschapsfotografie
4 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Landschapsfotografie

Het lijkt zo simpel. Bij een adembenemend uitzicht je camera richten, en die perfecte foto maken. Maar vaak komt het prachtige landschap niet tot zijn recht op jouw foto. Hoe kan dat?

Er komt veel meer kijken bij landschapsfotografie. Met alleen een groothoeklens ben je er nog niet. Het draait allemaal om de kwaliteit van het licht. Leer tijdens de cursus Landschapsfotografie hoe je in het ‘gouden uurtje’ licht optimaal benut. Ook ontdek je welke camerainstellingen optimaal zijn, oefen je HDR-technieken, en welke compositie het meest gunstig is. Je weet het statief te gebruiken en hoe je licht kunt meten.

Ga into the wild voor die gewilde perfecte foto en wees voorbereid op het onverwachte. Wat als het gaat regenen?

allroundModuleSavings

readMore
Reportagefotografie
4 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Reportagefotografie

Een reeks samenhangende foto’s nemen van een bepaald onderwerp is een hele uitdaging. Eén echt geslaagde foto maken, is op zich al een prestatie. Wanneer je meerdere foto’s wilt samenbrengen in één reportage, moet je een aantal technieken beheersen.

Hoe je precies een originele rode draad in je reportage krijgt, leer je tijdens de groepslessen reportagefotografie. Houd je je liefst aan een bepaald thema of toon je liever zoveel mogelijk variatie? Aan welke criteria moet een professioneel portfolio voldoen? Op het einde van deze opleiding heb je hier niet alleen kennis van, maar ben je zelfs in het bezit van jouw eigen portfolio. Met een goed portfolio heb jij alles in huis, want: één foto zegt meer dan duizend woorden.

allroundModuleSavings

readMore
Photoshop
6 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Photoshop

Tegenwoordig zijn foto's niet meer weg te denken uit onze samenleving. Overal waar we kijken, zien we beelden. Op onze smartphone, computer, tablet, televisie, billboards, noem maar op. Hoe meer beeld, hoe beter. Tijdens deze cursus word jij professioneel kundig in het bewerken van foto's.

Goede beelden zijn onder meer behoorlijk belangrijk in het bedrijfsleven. Denk aan mooie bedrijfsprofielen op LinkedIn en Instagram, of gewoon een goed gevulde website. Tijdens deze opleiding leer jij licht- en kleurcorrecties toepassen, het perfecte formaat kiezen en de juiste beelduitsnede maken. Ook leer je hoe je alle foto's het best archiveert en opslaat. 

Schrijf je nu in en laat het toveren met beelden maar beginnen!

allroundModuleSavings

readMore
cursus fotografie allround
cpSkillsAndSkills
 • Correct gebruik van alle camerafuncties
 • Professionele foto's maken in verschillende settings
 • Foto's bewerken tot een perfect eindresultaat
cursus fotografie allround
cpFutureOpportunities
 • Fotograaf in loondienst
 • Zelfstandig (freelance) fotograaf
 • Hobbyfotograaf met de allermooiste foto's

cpStartingDatesGroupCourse Fotografie (Allround)

startdataEmpty

cpPracticalInfo

cpStudyDays

De opleiding Fotografie (Allround) bestaat uit meerdere modules van in totaal 25 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fotografie (Allround) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€630 cpOnSubscribe
€585 beforeFirstLesson
€585 partPayStep
€585 partPayStep
€585 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Fotografie (Allround)

cpWhyChooseCompany NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

C. Smid
C. Smid

De docent verstaat zijn vak, het was erg leerzaam maar ook gezellig. Ik ben blij met deze aanvulling op mijn cv!

K. Nagtzaam
K. Nagtzaam

Je leert op verschillende manieren een verhaal te maken met je foto’s. De cursus is ontzettend leuk en leerzaam.

T. Janssens
T. Janssens

Ik heb enorm genoten van de cursus! Over een paar maanden ga ik ook nog portretfotografie volgen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-