Zo beleef jij een prachtige herfst

10/10/2019 Robert de Bruijn

De herfst is voor velen hét moment voor wandelingen in de natuur, gepofte kastanjes, overheerlijke ovenschotels en een heerlijk knisperend haardvuur. Sommigen onder ons hebben echter wat meer moeite met de kortere dagen, het regenachtige weer en de kou. Daarom zetten we in deze blog een aantal tips op een rijtje zodat ook jij een prachtige herfst beleeft.
 

Ga op pad

Trek je warmste jas en je nieuwe regenlaarzen aan en ga het huis uit! Talloze studies hebben immers bewezen dat voldoende daglicht en vitamine D je gezonder maken. Door te bewegen maakt je lichaam bovendien extra endorfine aan, waardoor je je meteen weer vrolijker gaat voelen!
 

Je bent mooier als je lacht

Van lachen, gieren, brullen wordt je vrolijk! Zelfs als je nu niet direct een reden hebt om te lachen, werkt het toch als je een glimlach op je gezicht tovert. Uit onderzoek blijkt dat je gezichtsuitdrukking al voldoende is om je gemoedstoestand te beïnvloeden. Dus ook al voel je je niet zo vrolijk, lachen werkt! Meer weten over hoe je lachend door het leven gaat of anderen helpt hun lach terug te vinden? Download dan eens het proefhoofdstuk van onze opleiding Happiness Coach. Tijdens deze opleiding leer je alles over geluk en positieve energie.
 

Heerlijke herfstmaaltijd

De verleiding is natuurlijk groot om jezelf tijdens de herst te verwennen met chocolade, snoep, warme appeltaart en brownies. Probeer die verleiding te weerstaan en ga voor typische (winterse) gerechten boordevol vitaminen. Wat dacht je van een heerlijke hutspot, een zelfgemaakte ovenschotel of een romige pompoensoep? Comfort food is the way to go in de herfst! Meer tips & tricks te weten voor een gezonde levensstijl te weten komen? Binnen het thema Gezonde voeding vind je ongetwijfeld wat je zoekt!
 
 

Blijf bezig

Heel wat mensen voelen zich in de herfst vaak wat lusteloos en kruipen liever onder een dekentje op de bank. Zo werk je een herfstdip in de hand. Zorg daarom voor voldoende afleiding en doe iets leuks, zoals een opleiding Cupcakes Bakken of die cursus Spaans waar je al jaren van droomt.
 
 
Onze thuisstudies zijn de ideale bezigheid tijdens de herfst- en wintermaanden. Chenise uit Amsterdam schreef zich in voor de cursus Noors. Zij vindt een thuisstudie “de ideale tijdsebesteding voor een regenachtige zondagmiddag. Ik leer iets nieuws bij én het is ontzettend leuk om te doen”. Heb jij zin om je net als Chenise tijdens de herfstmaanden te verdiepen in een nieuw onderwerp? Neem dan snel een kijkje bij ons diverse cursusaanbod en kies jouw favoriete opleiding!


relatedBlogs

Intellectuele ontwikkeling is voordelig voor iedereen

De onschatbare waarde van jouw thuisstudie-diploma

5 goede redenen om een thuisstudie te volgen


previousLabel

Studente Els gaat voor een uitdagende toekomst als Kindercoach!

nextLabel

6 tips voor een goede aannemer

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

studyCategories


Coaching

blogTags


ThuisstudieThuis studerenThuiscursusThuisopleidingAfstandsonderwijsThuis lerenVolwassenenonderwijsHappinesscoachHerfstdip voorkomenHerfstactieTips herfstdipWinterdip voorkomenOpleidingenCursussenTrainingen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0