Word geen bedrijfsdinosaurus: blijf leren

17/02/2020

Jouw vader werkt misschien al wel veertig jaar bij dezelfde machinefabriek, met dezelfde baas, dezelfde smerige koffie en dezelfde flauwe grappen onder werktijd. Hij is opgegroeid tussen deze machines, heeft lief en leed gedeeld met zijn collega’s en baas en zal vast en zeker een bedrijfsfossiel worden.

Maar dan komt er nieuws: hij wordt er uitgebonjourd wegens een reorganisatie. Wat nu? Een echte opleiding heeft hij niet – en daar gaat ‘ie ook niet meer aan beginnen.
Het komt steeds vaker voor dat  mensen op straat komen te staan na jarenlange trouwe dienst. De jaren van gouden horloges en vulpennen met inscripties bij jubileumvieringen zijn zo goed als voorbij.
 
Kantoordinosaurus
De dinosaurussen van kantoor maken de laatste vijftien jaar plek voor flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het wordt steeds ‘suffer’ om jarenlang voor dezelfde baas te werken. De nieuwe generatie gaat voor flexwerken en kiest voor werk bij verschillende bedrijven, vaak binnen verschillende functies.
Levenslang leren wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Of je nu arbeider, bediende, CEO of zelfstandige bent: je moet investeren in persoonlijke groei, zodat je jezelf helemaal kan ontwikkelen in je nieuwe carrière. Als je later niet te dupe wil worden van een reorganisatie bij het bedrijf waar je al veel te lang aan vastgeroest zit, is het tijd om je competenties te onderhouden én bij te schaven.
 
Multifunctioneel inzetbaar
De voordelen van levenslang leren zijn al langer bekend: het zorgt voor veel doorgroeimogelijkheden op individueel vlak én je kansen op de arbeidsmarkt nemen enorm toe. Bedrijven hebben baat bij levenslange leergierigen, want zij zijn op de hoogte van trends en tendensen – en dat kan winstgevend zij voor organisaties. Als je als werknemer over meer competenties beschikt, ben je multifunctioneel inzetbaar. Dit creëert meer kansen!
 
Waaier aan opleidingen
‘Menselijk kapitaal’ moet constant worden bijgeschaafd, dat is duidelijk. Ben jij enthousiast geworden? NHOC biedt een kleurrijke waaier aan opleidingen binnen elk vakgebied. Wil jij nieuwe vaardigheden aanleren? Of wil jij meer theoretische kennis opdoen? Wij begeleiden je stap voor stap! Hoe meer kwaliteiten jij op je curriculum vitae kan zetten, hoe groter je kansen op de arbeidsmarkt worden. Als je jezelf wil bijscholen, is het belangrijk om out of the box te denken. Kies niet meteen voor de meest logische stap, maar kijk ook eens buiten te lijntjes.
 
All-You-Can-Study
Wie zich op verschillende vlakken wil ontplooien, kan bij NHOC terecht voor een All-You-Can-Study. Hierbij volg je zoveel opleidingen als je zelf wil. Je kunt kiezen uit meer dan 350 cursussen! De minimum looptijd van een AYCS-traject is één jaar, daarna kun je het traject per maand verlengen. Voor één prijs volg jij een jaar lang zoveel cursussen als je wil, met een maximum van drie opleidingen tegelijkertijd.
 
Begin vandaag nog
Ben jij op zoek naar een specifieke opleiding binnen jouw vakgebied? Bekijk ons thematisch overzicht op de website. Ontdek zelf de talloze voordelen van levenslang leren en begin vandaag nog met studeren!


relatedBlogs

5 fantastische voordelen van single zijn

Intellectuele ontwikkeling is voordelig voor iedereen

Populairste zomervakanties onder Nederlanders


relatedCourses

Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Barista, Boekhouden (Basis), Beleggen (Basis), Budgetcoach, Chakratherapie, Copywriter, Creatief Grafisch Ontwerpen, Fotografie BasisblogRelatedAll

previousLabel

4 thrilling tips for the perfect massage

nextLabel

5 tips om je eerste baan te scoren

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Gewichtsconsulent

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Administratief Medewerker

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Administratief Medewerker.

Nagelstyling (Allround)

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Visagie (Basis)

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

Aquarelleren

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

courseMaterial


Pedicure Professioneel Aurora Districos

790.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

330.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

213.00

buyMaterial

Massage Districos

140.00

buyMaterial

Ontharing en Waxing Standaard Districos

245.00

buyMaterial

studyCategories


Administratie & Receptie

Beauty

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


Levenslang lerenOpleidingenThuisstudiesThuisopleidingenThuiscursussenBijscholenBijscholingNhoc

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0