Maak werk van jouw gevoel voor stijl

04/04/2019 Bob van Dongen

Fashionista’s, opgelet! Het is tijd dat jullie werk gaan maken van je passie en gevoel voor mode. Hoe je dat doet? Met een praktijkgerichte opleiding van De Ondernemersschool NHOC in de richting mode of course! Welke opties jij hebt om jouw modecarrière te boosten, lees je hieronder.
 
Winkelen vinden we allemaal wel leuk, maar écht precies weten wat bij jezelf of iemand anders staat, is een vak apart. Een cocktail dress of een skinny jeans? Sneakers of laarsjes? Die blauwe stropdas bij die cognacbruine schoenen of toch beter een rode? Om inspiratie op te doen, kijken we tegenwoordig al lang niet alleen meer in de winkeletalages. De tofste outfits en laatste trends zijn in overvloed te volgen op het wereldwijde web.
 
Online fashion            
                                                                                                      
Influencers, fashionista’s en modegoeroes zijn niet langer meer een label, maar een echte professesion. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat het online web alsmaar groter en groter wordt. Neem Instagramaccounts bijvoorbeeld, die schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat dacht je van de Nederlandse fashionchick Negin Mirsalehi? Met ruim 5,2 miljoen volgers op Insta beïnvloedt zij heel wat mensen met haar wardrobe. En als je een échte fashionista bent, gaat er waarschijnlijk ook wel een belletje rinkelen bij de naam Alexa Chung. Dit Britse model en modeontwerper doet het ook niet slecht met 3,2 miljoen volgers op Instagram.
 
Niet alleen op social media zijn de modespecialisten actief, ook elders op het web inspireren ze jou en vele anderen met hun passion for fashion. Waar dan? Via fashionblogs natuurlijk. Iemand die dat heel aardig doet, en inmiddels al een behoorlijke tijd (12 jaar!), is de - in Amsterdam woonachtige - Mexicaanse Andy Torres. Met haar blog Stylescrapbook weet ze de laatste trends en stijlen te showen alsof ze rechtstreeks uit tijdschriften als de Elle komen.
 
Modeberoepen
 
Buiten het web is er natuurlijk ook nog altijd vraag naar modeprinsessen en -prinsen. Denk aan een beroep als: imagoconsulent, kleurenconsulent, lingeriestylist, bruidsjurkontwerper of gewoon modeontwerper natuurlijk. De fysieke modewinkels krimpen wel ietwat tegenwoordig. Het straatbeeld in de meeste grote steden vertoont wel wat leegstand. Webshops groeien daarentegen. Maar er zijn ook nog altijd succesverhalen van opkomende modewinkels. Denk bijvoorbeeld aan NIKKIE Brand Store van actrice en modeontwerpester Nikkie Plessen. Met 25 winkels door heel Nederland timmert Nikkie goed aan de weg.
 
 
Aanbod opleidingen
 
Lijkt het jou nou ook fantastisch om elke dag met mode & styling in de weer te zijn, in een winkel, als zelfstandige of online? Maar weet jij niet precies welke kant je op wilt gaan? Dan helpen we je graag even door op te sommen uit welke fashionopleidingen jij allemaal kunt kiezen bij ons.
 
 
Wil jij je nou echt helemaal verdiepen? Zoveel mogelijk leren over mode? Kies dan voor een van deze allround opleidingen: Fashion Stylist (Allround), Mode Ontwerp en Creatie (Allround) of Mode Styling, Kleur en Imago (Allround).
 
Wees niet fashionably late, maar op tijd met je inschrijving voor een van onze opleidingen. Zo maak jij de meeste kans om zo snel mogelijk te starten, en daarmee jouw droomcarrière waar te maken. Leer de uniekste kleding ontwerpen, stel de mooiste setjes samen en inspireer anderen met jouw designs!


relatedBlogs

Achterstallige rekeningen? Verleden tijd met deze 4 tips!

Mode verandert. Stijl is voor het leven!

Je omscholen naar een administratieve baan werkt!previousLabel

Grafische vormgeving: wat wil jij leren?

nextLabel

Maak de beste foto's met 'de regel van derden'

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


Kleurenconsulent

Is fashion your passion? Start dan met de cursus Kleurenconsulent!

Starten als Ondernemer

Tijdens deze cursus word je professioneel voorbereid op je carrière als ondernemer.

Mode en Creatie - Allround

Wil jij de mooiste creaties kunnen ontwerpen en maken? Word het nieuwste mode-icoon!

Modestylist - Allround

Schrijf je in voor de cursus Modestylist - Allround en leer alles wat je wil weten!

Bloggen

Wil jij jouw schrijfkwaliteiten bijschaven en nog beter en creatiever leren schrijven?

courseMaterial


Kleurdoeken Professioneel Ziezo

€1115.14

buyMaterial

Stijlpaspoorten Standaard Ziezo

€113.26

buyMaterial

Subseizoenen Professioneel Ziezo

€348.48

buyMaterial

Harmony Kleuren Standaard

€338.80

buyMaterial

Harmony Kleuren Uitgebreid

€762.30

buyMaterial

blogTags


FashionModeWinkelInfluencerFashionistaTrendsOpleidingModeopleidingModecursusStyling

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0