Ben jij een organisatietalent? Bekijk dan snel deze opleidingen!

08/07/2021 Robert de Bruijn

Plannen en organiseren zijn belangrijke skills voor ieder beroep. Deze vaardigheden hebben invloed op hoe je jezelf presenteert en je manier van leidinggeven. Je hebt er dus altijd profijt van om dit goed onder de knie te krijgen. Zoek je een beroep met veel verantwoordelijkheid? Ben je een echte regelaar in hart en nieren? Met een van deze opleidingen word jij de beste in je vakgebied!
 
Een bedrijfscoach moet goed kunnen delegeren en organiseren. Je houdt je namelijk bezig met de groei- en ontwikkeling van individuele medewerkers en teams. Je maakt bijvoorbeeld kennis met competentiemodellen en motivatietechnieken. Daarnaast focus jij je op loopbaanbegeleiding en coachend leidinggeven. Je leert in korte tijd dus veel over samenwerken en hoe een organisatie in elkaar zit. 
 
Als weddingplanner ben je constant op zoek naar de beste samenwerkingen. Dit moet uiteraard allemaal op dé grote dag samenkomen. Organiseren en plannen is dus jouw tweede natuur! Je wilt natuurlijk die ene onvergetelijke bruiloft organiseren waar iedereen het tien jaar later nog over heeft. Bovendien gooi je alles in de strijd om te voldoen aan de wensen van je klanten. Inlevingsvermogen en advies geven is daardoor ook zeker belangrijk.
 
De agenda beheren, administratie bijhouden, meetings organiseren en contracten opmaken. Zomaar een greep uit het takenpakket van een administratief medewerker! Je kent Microsoft Office op je duimpje en bent communicatief sterk. Eigenlijk ben je als administratief talent een echte regelneef. Je werkzaamheden zijn elke dag anders en anderen leunen volledig op jou. Organiseren is dan een onmisbare gave.
 
Werk je op het medisch secretariaat, dan ben jij super belangrijk! Je schakelt continu tussen de arts en de patiënt. Je managet bijvoorbeeld de wachtruimte en zorgt dat patiënten weten waar ze moeten zijn. Daarnaast beschik jij over een flinke dosis medische basiskennis, waardoor je de arts goed kan ondersteunen. Medische dossiers zijn bij jou in veilige handen.
 
Als onderwijsassistent ben je een pro in lessen organiseren. Je begeleidt leerlingen, ondersteunt de docent met extra taken en neemt bijvoorbeeld de planning op je. Bovendien ben jij (mede) het brein achter alle creatieve opdrachten die in de klas worden gedaan. Je weet hoe je probleemgedrag herkent en hier goed op inspeelt. Leerlingen kunnen altijd bij jou terecht.
 
Een reisleider komt overal! Je bent namelijk verantwoordelijk voor het regelen van de mooiste reizen. Toeristen hangen aan je lippen als je een verhaal vertelt. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt bij vragen of onverwachte situaties. Tenslotte zorg je ervoor dat vakantiegangers ook weer veilig thuiskomen. Een echte organisatietopper dus!
 
Als projectmanager ben je echt van alle markten thuis. Bovendien kun je bijna overal aan de slag! Het succesvol organiseren en uitvoeren van projecten is jou op het lijf geschreven. Je maakt kennis met time management, het bewaken van een budget en communiceren in teamverband. Je bent gedreven en de klant staat bij jou centraal. 
 
De leukste, grappigste of meest bijzondere evenementen organiseren? Daar ben jij voor! Je maakt kennis met alle organisatietechnieken die nodig zijn om een event tot in de puntjes te regelen. Je weet hoe het is om prioriteiten te stellen en doelstellingen te formuleren. Als jij een idee in je hoofd hebt moet het ook uitgevoerd worden. Bovendien ben je een kei in schakelen.
 
Als logistiek medewerker zit plannen en organiseren in je DNA. Je zorgt ervoor dat alle goederen op de juiste tijd en plaats aankomen. Daarnaast weet je hoe je voorraden moet inventariseren en een team moet aansturen. Jij bent dus de spil in het logistieke proces!
 
Is er onrust gaande, dan ben jij van de partij! Je regelt processen zodanig dat de rust binnen een bedrijf snel terugkeert. Onderdelen zoals time management en crisiscommunicatie zijn dan mega belangrijk. Bij een crisis weet je precies hoe je moet handelen. Je kent namelijk blindelings de structuur van de organisatie.


relatedBlogs

Zo beleef jij een prachtige herfst

Dit zijn de trouwtrends voor 2022

Word geen bedrijfsdinosaurus: blijf leren


relatedCourses

Business Management - Allround, Dierenzorg - Allround, Fotografie - Allround, Gezondheidscoach - Allround, Interieurstylist - Allround, Kinderzorg - Allround, Mode en Creatie - Allround, Mental Coach - Allround, Modestylist - Allround, Sportcoach - AllroundblogRelatedAll

previousLabel

Dit zijn de trouwtrends voor 2022

nextLabel

Acht redenen waarom geluk op de werkvloer zo belangrijk is

mostRead


De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

Hoeveel verdient een freelancer?

09/07/2019

relatedCourses


InDesign

Door online begeleiding van je persoonlijke docent, slaag je binnen mum van tijd!

Access Microsoft

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

Accountmanager

Volg de cursus Accountmanager en studeer waar en wanneer je wil.

ADHD Coach

Volg de thuisstudie ADHD Coach en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

Administratief Medewerker

Leer zakelijke brieven schrijven, vergaderingen voorbereiden, organiseren en veel meer!

courseMaterial


Pedicure Professioneel Aurora Districos

790.00

buyMaterial

Massage Districos

140.00

buyMaterial

Pedicure Professioneel Anubis

599.99

buyMaterial

Kleurdoeken Professioneel Ziezo

929.00

buyMaterial

Stijlpaspoorten Standaard Ziezo

94.00

buyMaterial

studyCategories


Administratie & Receptie

Management & Bedrijfsvoering

Toerisme & Recreatie

Secundair Onderwijs

Evenementen & Organisatie

blogTags


OrganiserenPlannenAdministratieEvent managementCoachingLogistiekOpleidingenThuisstudiesManagersTop 10 opleidingen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0