Opleiding Allround Holistische Gezondheidszorg

Een nieuwe start als Holistisch Gezondheidscoach

Droom jij ook van een succesvolle carrière als Gezondheidscoach? Volg dan nu de erkende opleiding Holistische Gezondheidszorg van NHBO. Middels onze unieke studiemethode word je in korte tijd opgeleid tot een succesvolle professional.

Onze aanpak is uniek: tijdens de opleiding geniet je van de professionele begeleiding van succesvolle Gezondheidscoaches met jarenlange ervaring en diepgaande kennis in het vakgebied! Je krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die jij nodig hebt om dit beroep succesvol uit te oefenen als werknemer en / of zelfstandig ondernemer.

Laat jij Nederland bewuster leven?!

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Ben jij overtuigd van deze behandelwijze en wil je hier professioneel iets mee doen? Dan is de opleiding Allround Holistische Gezondheidszorg dé opleiding voor jou!

Tijdens module Life coach komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod. De verschillende vormen van coaching, eigenschappen van een goede life coach, voorbereiden en uitvoeren van een intakegesprek, duidelijk communiceren met je cliënten, begripvol leren luisteren, doelen formuleren en een actieplan opstellen en het geven en ontvangen van feedback.

Neuro Linguïstisch Programmeren staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren. Om effectiever te communiceren en om gedrag te kunnen veranderen moeten we eerst weten hoe communicatie werkt. Dit en veel meer leer je tijdens de module NLP.

Alles weten over zelfgenezing, energetische velden en de kracht van de gedachte? Aura’s leren zien en verruimen? Dit en meer leer je tijdens de module Healing.

Tijdens de module Natuurlijke Geneeswijzen leer je over etherische oliën, chemotypes, hydrolaten, plantaardige oliën, fytotherapie en gezondheidsadviezen.

Als keuzevak kies je Aromatherapie waarbij je o.a. leert hoe je cliënten behandelt met aromatherapie, zelf ontspannen door aromatherapie, etherische oliën, bl1oemenwaters of hydrolaten, plantaardige oliën, het maken van een synergie, en aromatherapie in combinatie met massage en huidverzorging. Óf Voetreflexologie. Dit keuzevak bevat onder andere de volgende onderwerpen: je toekomstmogelijkheden als Voetreflexoloog, het vinden van je eerste cliënten, duidelijk communiceren met je cliënt, omgaan met vertrouwelijke informatie, grepen om je cliënt te ontspannen en de verschillende voetreflexzones.

Allround holistische gezondheidszorg

Gezondheidscoach is een beroep met toekomst!

Momenteel is er in het bedrijfsleven veel vraag naar goed opgeleide werknemers. Het diploma dat je behaalt is een internationaal erkend diploma. Deze opleiding biedt daarom zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt en een groot voordeel tijdens je sollicitatie. Wanneer je als zelfstandig ondernemer wilt gaan werken, kun je jezelf na het afronden van deze opleiding inschrijven als parttime of fulltime ZZP’er bij de Kamer van Koophandel.

Dit leer je tijdens je opleiding!

Deze Allround opleiding bestaat uit meerdere modules. Hieronder lees je welke modules je volgt in de opleiding Allround Holistische Gezondheidszorg.

Lifecoach
NLP
Healing
Natuurlijke Geneeswijzen
Keuzevak 1: Aromatherapie
Keuzevak 2: Voetreflexologie

Naast deze werkmap ontvang je de toegangscode tot ons online leerplatform. Hierop vind je oefeningen, opdrachten en opleidingmateriaal. Ook en communiceer je via het online leerplatform rechtstreeks met je persoonlijke vakdocent.

flexibel studerenstuderen op eigen tempoerkend diploma online begeleiding

Wie kan deze opleiding volgen?

Iedereen! Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd om deze opleiding te starten. Als je wil starten als gezondheidscoach is deze opleiding jouw ideale voorbereiding. De opleiding is toegankelijk en praktijkgericht geschreven zodat je zo snel mogelijk jouw erkende diploma behaalt.

Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten

De opleiding Allround gezondheidscoach is ontwikkeld door een professionele en vakbekwame docent. Hierin is onze aanpak uniek: jouw docent heeft minstens vijf jaar ervaring in de branche waarin jij gaat werken! Daardoor weet de docent perfect wat er in de praktijk speelt en welke vaardigheden voor jou belangrijk zijn. Bovendien heb je zo altijd precies op de hoogte van de laatste technieken en trends. De doelstelling: baangarantie! Jouw docent zal gedurende één jaar al jouw vragen beantwoorden en feedback geven op de oefeningen uit het handboek, zodat je je optimaal voorbereidt op het behalen van je diploma.

Jouw doel: een erkend diploma

Je doet deze opleiding op je eigen tempo. Je doet examen wanneer jij zelf vindt dat je er klaar voor bent. Het examen is een combinatie van meerkeuze- en open vragen. We toetsen je niet op de praktijk. Ben je geslaagd voor het examen? Dan krijg je je erkende diploma Allround gezondheidscoach, dat tal van mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Alle diploma’s voldoen aan de wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als werknemer, of je inschrijven als zelfstandig ondernemer.

erkend diploma Allround gezondheidscoach

Laagste lesgeld

Het studiegeld voor deze opleiding bedraagt 1249.00 euro all-in. Dat betekent dat je eenmalig 1249.00 euro betaalt waarin alle kosten zijn inbegrepen!

 • Het studiemateriaal dat je binnen enkele dagen na betaling krijgt thuisgestuurd
 • Toegang tot het online leerplatform waarop je gedurende één jaar professionele begeleiding krijgt van een ervaren docent
 • Examengeld

Kies je ervoor om je opleiding in termijnen te betalen dan dien je rekening te houden met een toeslag van 8%. De eerste termijn dient via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige cursusgeld is voldaan. Kies de optie termijnbetalingen in stap 3 van je inschrijving.

Er zijn dus geen verborgen kosten meer wanneer je start met deze opleiding. De juiste didactische materialen en professionele begeleiding, daar draait het bij ons om! En dat bieden we tegen de laagste prijs!

Fiscaal aftrekbaar

De beroepsopleidingen van Thuiscursus.nl zijn erkend bij de Nederlandse Belastingdienst. Hierdoor kun je bepaalde studiekosten als aftrekpost opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting. De Nederlandse overheid betaalt dus mee aan jouw opleiding! Lees meer op onze pagina Financiële voordelen.

Het laagste lesgeld, zo doen we dat!

De opleidingen van Thuiscursus.nl voldoen aan de strengste wettelijke eisen. Toch zijn ze bij ons voordeliger dan bij onze collega’s van de LOI en de NTI! Dit komt omdat onze school geen dure reclamecampagnes op televisie en radio uitzendt of “gratis” tablets uitdeelt. Wat we wel doen is goed onderwijs aanbieden mét erkende diploma’s.

All-in pakket

We geven je graag persoonlijk studieadvies
Voordelig inschrijvingsgeld
Professioneel studiemateriaal afgedrukt geleverd bij jou thuis
Persoonlijke begeleiding via het online leerplatform
Alle (her)examens op onze school zijn steeds inbegrepen in het studiegeld
Internationaal erkende diploma's

Thuisstudie Allround gezondheidscoach

Je krijgt een erkend diploma

Het beroep van gezondheidscoach is in Nederland “vrijmarkt-gereguleerd”. Dat wil zeggen dat het diploma dat je behaalt via afstandsonderwijs gelijkwaardig is aan het diploma van dure onderwijsinstellingen die klassikaal onderwijs organiseren. Een thuisstudie volgen op Thuiscursus.nl is daarbij de meest flexibele manier om je erkende diploma te behalen.

Wil jij starten als werknemer? Dan heeft dit diploma een enorme meerwaarde. Werkgevers erkennen immers sinds geruime tijd de waarde van afstandsonderwijs. Het diploma dat je via Thuiscursus.nl behaalt is een enorme toegevoegde waarde op je CV. Start je liever als zelfstandig ondernemer (ZZP’er)? Na het behalen van jouw diploma kun je je direct inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Ingeschreven in het Centraal Register CRKBO

Thuiscursus.nl is als onderdeel van de Ondernemersschool BV, handelend onder de naam NHBO Thuiscursus, ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook de docent die jou begeleidt tijdens je opleiding is ingeschreven in dit register. Inschrijving in het CRKBO-register betekent dat de opleiding voor je extra voordelig is omdat ze hierdoor is vrijgesteld van BTW.

ISO-9001 gecertificeerde onderwijsinstelling

NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2008-certificaat. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij gaan na of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de procedures voldoen aan de strengste vereisen die in Nederland worden vastgesteld. Een Iso-9001:2008 erkenning is jouw garantie voor een kwaliteitsopleiding.

Hoogste tevredenheid van Nederland

Diverse onderzoeken onder onze cursisten tonen aan dat afgestudeerde cursisten bijzonder tevreden zijn over de opleidingen van Thuiscursus.nl. De begeleiding, de service en de voordelige studiekosten worden omschreven als de beste van Nederland.

Klik hier om enkele ervaringen van afgestudeerde cursisten te lezen.

Online inschrijven – dit is het snelst!

Klik hieronder om je meteen in te schrijven. Vul vervolgens op een beveiligde pagina je gegevens in, en kies dan een van de betaalopties. Let erop dat het cursusgeld een éénmalige betaling betreft, waarin alles is inbegrepen (jouw opleiding, toegang tot het leerplatform, de begeleiding van je docent gedurende één jaar, en het examengeld). Zodra je betaling verwerkt is, krijg jij je studiemateriaal toegestuurd. Ook krijg je een bevestiging via e-mail.

Ik wil nu online inschrijven!

Inschrijven op onze kantoren

Je kan je ook bij ons op kantoor inschrijven. Bezoek onze locaties in Amsterdam of Breda.

Adressen thuiscursus.nl

Praktische info
1249.00 euro
Termijnbetaling mogelijk
 • All-in studiegeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 9-15 maanden
 • Voor iedereen

Gratis module Starten als ondernemer

Thuis studeren is heel eenvoudig. Behaal in 4 stappen je diploma!

 • 1. Schrijf je in

  Na de betaling van het lesgeld ontvang je binnen enkele dagen het studiemateriaal. Ook ontvang je de toegangscode tot het online leerplatform en de contactgegevens van je persoonlijke docent.

 • 2. Studeer waar en wanneer jij wilt

  Thuis studeren garandeert je maximale flexibiliteit; je studeert op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De huistaken en oefenopdrachten verstuur je via het online leerplatform naar je persoonlijke docent. De gemiddelde studieduur voor deze opleiding bedraagt 9-15 maanden.

 • 3. Examen doen wanneer jíj er klaar voor bent

  Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties. Voor elk apart onderdeel van een allround-opleiding is een examen voorzien. Je krijgt hierbij een aantal multiple-choice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is, in theorie én in de praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor een (deel)examen krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Ben je geslaagd voor álle onderdelen? Dan krijg je jouw diploma Allround Gezondheidscoach.

 • 4. Behaal een erkend diploma en start als gezondheidscoach

  Wanneer je het erkende diploma hebt behaald, kun je onmiddellijk aan de slag als gezondheidscoach; in loondienst of als zelfstandig ondernemer! Het diploma voldoet aan alle wettelijke vereisten om te mogen werken als gezondheidscoach.

Heb je vragen?

Lees de ervaringen van enkele afgestudeerde cursisten.

Thuiscursus.nl heeft meer dan 12 jaar internationale ervaring op het gebied van afstandsonderwijs. Door de jaren heen ontwikkelden we kwalitatief hoogwaardige thuisstudies die toegankelijk zijn voor iedereen. Jaarlijks behalen dan ook vele tienduizenden cursisten hun diploma via onze Onderwijsinstelling. Uit onderzoek is meerdere malen gebleken dat onze dienstverlening en kwaliteit van onderwijs als uitzonderlijk goed wordt ervaren. Lees hieronder enkele ervaringen van onze afgestudeerde cursisten.

Schuiters, T (Amsterdam)
beoordeling van student

Ik vond het heel lastig ee keuze te maken waar mijn intersses nu precies liggen Met deze Allround opleiding weet ik van alle onderwerpen wat en kan mezelf breed in de markt zetten nu! Ik kon op mijn eigen tempo alle modules behandelen die ik interessant vond. De begeleiding was erg goed geregeld. Omdat je met verschillende docenten te maken hebt is het soms even schakelen maar ik ben altijd enorm goed geholpen!

Tweestraaten, R (Almkerk)
beoordeling van student

Er zijn heel veel verschillede manieren van coaching in de gezondheid. Door deze Allround opleiding leer je van alle therapieen wat. Erg leuk en leerzaam wat ik zeker ga toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden als coach!

Vervolgopleidingen

Maak werk van je opleiding!